Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 12:42

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 203 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2012, 21:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
За сега ще натискам на пиене. За грапа имам още около 90 литра второ. Първо ще варя него.

Всъщност има ли шанс да съм го излекувал? Както вече споменах - вкус и цвят са без промяна, гарадуса и той май си е същия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2012, 21:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
Няма шанс...доколкото четох из нета информация,няма оттърване от тия гадини.Моето беше с набръчкана пелена и се е разводнило (бактериите преобразуват алкохола във вода),сравнявам го със същото,но здраво.

Абе два литра на ден,едва ли е същия градус ;) .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2012, 22:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Ми 2 литра ги написах от скромност по принцип. Иначе и жената участва леко. А за количествата - същите са, вярвай ми. Даже сега съм спрял твърдото. През времето, когато нямам собствено си праскам по над 300 милилитра купешки алкохол и около 1,5 литра купешко вино след работа и по време на вечеря.

Като за над 110 килограмов мезелия 2 литра домашно на ден си е скромно. :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 12:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
До колкото чета проблемите на колеги извода е категоричен виното да не се държи в бидоня цяла зима :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 20:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
Бидона не е причина за цветясването,а кислорода.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2012, 00:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
E това имах предвид като си отсипваш постоянно и вътре остава празно пространство ....


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2012, 11:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
Може да се избегне празното пространство в големия съд,ако имаш съдове с различна големина.
Аз така правя от 50л бидон като започна да го пия го разфасовам на 25,10,2,2,2,2...изкарвам ги на терасата за по-бързо избистряне и започвам да пия най-малкото.Така хем го откалвам,хем риска да тръгне болест в по-голямото количество се намалява.
Другия вариант са серните ленти,но не съм ги ползвал... :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2012, 11:24 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5798
Местожителство: София
също така може да се смесят в подходящо малко шишенце КМБС и винена киселина примерно 2гр/1гр....да се добавят 3-4 капки вода и да се спусне да виси в съда...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2012, 15:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Не си ли мислил да пробваш сорта Gaglioppo, той е единствения в Калабрия който е класифициран като DOC, в по-горната суб-дивизия DOCG няма нито едно вино нито в Калабрия нито в Сицилия нито Базиликата.
А и другото е, че най добрите вина от Неро Д'авола са купаж с друг сорт... живееш в страната на гроздето в общи линии имаш избор голям направо да ти завиди човек... :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2012, 15:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
Аз имам едно любимо от италианските Amarone della Valpolicella, от три сорта Corvina,Rondinella,Molinarа.Направо кърти павета това вино. :cooler: 15/16% алк. част от гроздето мисля,че го изсушават,душевен оргазъм :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2012, 17:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Точно днес четох за тези вина Валполисела- Амароне и Ресиото, докато Ресиото или Речиото е леко сладко Амаронето е напълно сухо и достига 15-16 % алкохол. Пише, че е почти болезнено тежко / готрчиво ще гледам да го пробвам задължително кажи точно какво си пробвал в смисъл на коя изба е :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2012, 17:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
borisgp написа:
Не си ли мислил да пробваш сорта Gaglioppo, той е единствения в Калабрия който е класифициран като DOC, в по-горната суб-дивизия DOCG няма нито едно вино нито в Калабрия нито в Сицилия нито Базиликата.
А и другото е, че най добрите вина от Неро Д'авола са купаж с друг сорт... живееш в страната на гроздето в общи линии имаш избор голям направо да ти завиди човек... :)


Не виждам какво общо има сорта с ДОК. Мисля че не си разбрал добре значението на ДОК и ДОКГ. Да не говорим пък за ДОП.

А относно сицилианските вина ДОКГ може да погледнеш това http://it.wikipedia.org/wiki/Cerasuolo_di_Vittoria

Не ми се рови да ти търся други. Иначе и Пуля ми е близо, познавам един който ходи да си купува от там и си го бере сам, но не съм го питал какъв сорт.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2012, 17:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Илиян Илиев™ написа:
borisgp написа:
Не си ли мислил да пробваш сорта Gaglioppo, той е единствения в Калабрия който е класифициран като DOC, в по-горната суб-дивизия DOCG няма нито едно вино нито в Калабрия нито в Сицилия нито Базиликата.
А и другото е, че най добрите вина от Неро Д'авола са купаж с друг сорт... живееш в страната на гроздето в общи линии имаш избор голям направо да ти завиди човек... :)


Не виждам какво общо има сорта с ДОК. Мисля че не си разбрал добре значението на ДОК и ДОКГ. Да не говорим пък за ДОП.

А относно сицилианските вина ДОКГ може да погледнеш това http://it.wikipedia.org/wiki/Cerasuolo_di_Vittoria

Не ми се рови да ти търся други. Иначе и Пуля ми е близо, познавам един който ходи да си купува от там и си го бере сам, но не съм го питал какъв сорт.


Какво толкова има да му разбирам на ДОК denominazione de origine controllata алтернатива на френската appelation controlee. Класифицираните вина нали са направени от определени сортове...... е мойта информация е, че в Сицилия няма вина ДОКГ може и да е стара :mocken:

Cerasuolo di Vittoria това мисля да го пробвам има бутилки по 15 лв Давола и Фрапато


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2012, 17:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Вината са ДОК и т.н. Сортовете не.

Демек ако ще е мелнишко ДОК, то значи че е направено от съответните сортове отгледани в мелнишкия регион, а не в софийския примерно.

Ако си се загледал в линка на сицилианското грозде е отбелязано от какви сортове са направени. Съответно гарантират, че гроздето е отгледано в типичния за произхода на сорта регион, а не е внесено или докарано от друго място.

Примерно нерото е сорт специално създаден за Сицилия. Ако някоя изба в Лацио примерно направи вино от неро расло в Сицилия, то виното ще е ДОК или там каквото си изберат, но ако сицилианците направят неро, което е расло в Лацио, то виното не може да бъде ДОК. Такива варианти са рядкост, защото по принцип всеки предпочита да си отгледа типичния за зоната сорт и да си направи вино от него. Естествено винаги има изключения, защото навсякъде има донесени от друго място сортове. Ако не се лъжа ДОКГ гарантира, че гроздето е култивирано и обработено според определени изисквания.

Сега на мода е ДОП, макар че и другите две още се ползват.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2012, 17:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Ами да де точно това имах предвид като виното е ДОК то е от точно определени сортове ..... тоест в калабрия няма сортове от които да е направено ДОКГ


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 203 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима