Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 07:43

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 203 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2011, 21:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Не разбрах какво му е трудното за намиране на бентонит.
http://zlatnatabachva.com/index.php?pag ... &Itemid=54
Ако не в Златна бъчва то в сортови семена предлагат бентонит от :
http://www.zavinoto.com/products.php?cat=1
За промишлени количества завод "Бентонит" гр. Кърджали.
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2011, 21:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
CAV, аз живея в Италия. И то не къде да е, а в почти 20 000 хилядно село намиращо се в южна Италия. ;)

За България знам, че е лесно намирането.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2011, 21:46 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
имате и интернет като гледам...та от тук ще дойде за 4 дена

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2011, 22:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Прав си. Пазарувал съм от интернет, но все от тукашни сайтове и си е много сгодно. Последно ми пристигна гладиатор (около 120 килограма желязо) без да плащам доставка, а самата цена беше по-ниска от колкото в съседния магазин. Не съм мислил за пазаруване от България. Трябва да се поинтересувам за цена на доставката.

Иначе вчера мислих за вариант аз да изпратя дрожди на някой, а той да ми изпрати бентонит (поне от доста прочетени мнения останах с впечатление, че дрожди не се намират лесно в България, но може и да греша).

От тук до България едва ли ще стъпи повече от 3,5 до 5 евро такава лека пратка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2011, 22:08 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
Дрожди има при това доста различни видове при желание.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2011, 22:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem ... 0747424864 Виж италиянският клон на Ebay....има всичко


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2011, 10:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Днес случайно попаднах на един италиански онлайн магазин и имаше бентонит по 2 евро за килограм. Все пак първо ще питам даскала.

Днес мисля да пресовам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 19:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Пресовах с оригиналната преса. Моята я замразявам за сега. Ще бъде завършена за следващата реколта. Изкарах 260 литра. Около 10-15 ще отпаднат при откаляването и те така.

Сега да почна с малко снимки на пресата. Има и клип, но ще го пусна след обработка.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 19:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Следващите.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 19:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Още малко. Дано да са полезни за мераклии искащи да си правят собствена преса.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 19:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
И последните. За съжаление нещо се скапа камерата на телефона и снимките от ваденето на пращината не излязоха качествени, но се добива представа. Материала е толкова твърд, че ползвах нож за махането от пресата. Това са 350 килограма грозде без дръжките. Пресата е 45 литрова до горе, но на нивото на което е пращината едва ли има и 30 литра.

Исках да направя и клип за махането на пращината, но се отказах заради скапаната камера.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 20:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Mali, фабричнатае мн хубава и яка , ако може купи я от ония мафиотчета .
ти джибрите какво ще ги правиш ?
Каквото - такова и аз , мисля да ги изхвърля ?
Колко сок изстиска ?

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 21:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
emil emilov написа:
Mali, фабричнатае мн хубава и яка , ако може купи я от ония мафиотчета .
ти джибрите какво ще ги правиш ?
Каквото - такова и аз , мисля да ги изхвърля ?
Колко сок изстиска ?


Утре или вдругиден ще връщам пресата и ще си направя устата за покупка. Живот и здраве като си ида ще ти покажа такава преса на живо. Баща ми си купи една от тук, ако не се лъжа е по-голяма.

Джибрите в кофата за боклук. Няма какво друго да направя.

Иначе за сока споменах - 350 килограма грозде, след ронкането не знам колко килограма останаха, но в бидона влязоха 260 литра сок.

Из нета четох, че на този сорт му дават максимум 70 процента рендаман. При мен явно се оказа от значение, че кантара беше под наклон. Както и да е, доволен съм за сега.

В момента качвам клипа в тубата. Като се качи ще пусна линк. За съжаление, както вече споменах не снимах момента на отделянето на джибрите заради скапаната камера.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 22:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Гледам,на мерак не ми отстъпваш.... :megagrin: ама що не разделяш самотока от пресовката?То си е твое виното,просто питам?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 23:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Ми не знам защо, но съм останал с впечатление, че за домашно вино и то в такива количества не си струва да се отделя. Може би в бъдещето, когато съм сигурен, че винаги ми става добро виното и вдигна количествата над тон ще опитам да отделя едното от другото.

А сега клипа.



Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 203 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима