Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 14:42

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2011, 18:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
petiomalchev написа:
от къде точи отгоре или бидона има канелка.

Значи отточих отдолу от канелата, но след това предположих че може би маята е паднала на дъното (случвало ми се е с хлебна мая при ферментация за ракия) и го отворих и отгоре миризмата е същата.Температурата може би наистина е била по-висока, защото го сложих на 25 октомври, а тогава още беше топло.До мириса на хлебната мая, дрождите на ''Ванков'' и тези които съм сложил сега са напълно идентични , което си обяснявам с факта, че ги размножават на една основа.Но съм слагал по половин килограм хлебна мая с цел по-бърза ферментация на 150 л. материал(за ракия) и не е имало странични ефекти.
Та така ... за т'ва чудо управия има ли? :cry:

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2011, 22:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
За вино, че няма да стане, няма. Но за ракия ще, след варенето накисване с по голямо количество активен въглен 20гр. на литър и след това дъбов чипс и на литър зрънце съкъз.
Ако е било за вино трябваше да го източиш като е приключила бурната ферментация.
При бурната ферментация не миришеше ли на мискет, един мой приятел тази година взе хамбурски мискет ходих да му гледам джибрата имаше много приятен мискетов аромат.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2011, 07:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Преточих виното сложих бентонит и го отделих от калта.ОПРАВИ СЕ!Бистро и с чудесен аромат.Все пак препоръчвам никой да не си купува от тези дрожди, въпреки, че вече се продават на всеки ъгъл:
Влязох на адреса, който е на опаковката .... сайта е в процес на разработка!Пратих имейл, никакъв отговор!Телефон не се вдига!СМЪРДИ НА МЕНТЕЕЕЕЕ!

Изображение

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2011, 11:53 
Offline

Регистриран на: 23 Юни 2008, 15:27
Мнения: 16
Аз пък тази година си взех от тях да си направя виното - Димят, и нямах никакви грижи. ДАже съм супер доволен, защото във Варна по едно време беше станало към 10-12 градуса навън, и макар и да не бяха завити бидоните в помещението нито ми спря ферментацията, нито се получиха някакви дрождени аромати.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима