Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 18:59

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 14:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юли 2011, 10:07
Мнения: 20
Местожителство: София
Още не ми е станало виното ама да попитам. Сложил съм около 100 кила мерло, тия дни ще го оттачам и ще го слагам на воден клапан. Седи колкото седи, идва момент в който виното почва да ми харесва. Еми искам в тоя момент да го сецна, да си остане с тоя вкус, да му прекратя всякакви процеси, ферментации ала-бала. Та с какво да направя тая работа?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 14:50 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Един от добрите и приложими начини е -във фризера и изстудяване до точка на замръзване ,за информаия при повечето червени вина е около -7градуса...
Хем ще го избистриш хем ще прекратиш процесите донякъде...Следва ползване на калиев метаб(ако няма признаци на ферментиране).-но ако ще се консумира в рамките на година...няма смисъл от сулфитиране.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 15:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юли 2011, 10:07
Мнения: 20
Местожителство: София
ilu6a написа:
Един от добрите и приложими начини е -във фризера и изстудяване до точка на замръзване ,за информаия при повечето червени вина е около -7градуса...
Хем ще го избистриш хем ще прекратиш процесите донякъде...Следва ползване на калиев метаб(ако няма признаци на ферментиране).-но ако ще се консумира в рамките на година...няма смисъл от сулфитиране.


Няма как 60-70 л да изстудя. Другото което казваш имаш предвид калиев метабисулфит ли? Ще се изпие за няма и 3-4 мес. Все пак към края на периода започва промяна, а аз не искам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: irkon, mariand4 и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима