Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 00:13

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 12:14 
Offline

Регистриран на: 12 Ное 2008, 19:03
Мнения: 11
Здравейте колеги, тези дни източихме виното и го напълнихме в туби по 10л-11л до горе да няма въздух и ги затворихме. До сега съм правил директно ракия без да точа вино сега за първи път източвам виното и не искам да ми се вкисне. Но сега не знам какво да направя нямам буре мога да си купя някакъв бидон, за вторичната ферментация. След като съм го сложил в бутилки колко време могат да стоят така без да се прецака виното и правилно ли съм постъпил, ако си купя бидон какво да направя после виното е към 100л чета за начин с пясък на гърлото както и с маркуч потопен във вода...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 12:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Ако не е спряла ферментацията ще ти гръмнат бутилките. Не ги затваряй плътно.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 20:11 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Няма как да е приключила ферментацията=преобразуването, от тазгодишно вино. Тя ще продължава до.....като се изпие.
И аз считам, че ще възникне проблем с плътно затворените туби/бидони.
Решение е воден клапан / или капачката да е сложена но не здраво завита-но това си е много рисковано/.
Виното не иска:въздух,светлина и топлина !

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 21:51 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
valentor написа:
Виното не иска:въздух,светлина и топлина !

Протичането на ЯМКФ иска минимум 17градуса...а някои изби подържат около 30гр...много зависи и от щама бактерии.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 00:18 
Offline

Регистриран на: 12 Ное 2008, 19:03
Мнения: 11
Благодаря за отговорите, отворих леко бутилките и скоро ще направя метода с маркуча и буркан с вода. След колко време мога да си го запечатам в бутилки за да не се вкисне или да си стои така (в бидон с маркуч) докато го изпия :).


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 08:49 
Offline

Регистриран на: 01 Авг 2010, 12:31
Мнения: 89
Ами и аз като погледнах” Ако не е спряла ферментацията ще ти гръмнат бутилките.”Правилно,някои даже експлодират.
„Няма как да е приключила ферментацията” „Решение е воден клапан-но това си е много рисковано”Пак правилно ,ами моя съвет:Абе тъй и тъй ще ги хвърляш тия бутилки ,ами я ги прати насам на форума,може да си сигурен ,че няма да станат зян…
А иначе ,защо първо не прочетеш нещо по въпроса ,а пък тогава питай,ако нещо не ти е ясно..


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима