Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 17:08

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2011, 10:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Ное 2011, 10:19
Мнения: 32
Местожителство: Бургас
Да се включа и аз с въпрос за виното.От сорта юни блан(бяло),източих около 50л течност,сулфитирах със серниста киселина....добавих култивирани дрожди и така..бурна ферментация(материала е в бидон),отпенвах...след около 30 дни претакане и сложих серниста към 0,5мл/л,и въздушен клапан че ми гръмна капака.В момента виното има кисела жилка.........оправя ли се това или .....?
За първи път правя вино!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2011, 10:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Ное 2011, 10:19
Мнения: 32
Местожителство: Бургас
Да добавя материла който е за ракия в бидоните няма кисело(още не съм го сварил на ракия)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2011, 11:00 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
защо си сложил серниста втори път толкова рано???
Претакай и сложи бактерии за ЯМКФ ,като начало...после има едни неща наречени откиселители...ама по нататък!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2011, 11:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Ное 2011, 10:19
Мнения: 32
Местожителство: Бургас
и колко време с тези бактерии ЯМКФ?А има ли шанс да се оправи виното...или да го слагам за ракия


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2011, 11:17 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
20тина 30 дена заниси каква температура ще подържаш...
и още-виното не е развалено!просто грубите киселини в момента имат превес...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2011, 11:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Ное 2011, 10:19
Мнения: 32
Местожителство: Бургас
Ще има ли ефект от ЯКМФ..защото гледам опаковката е 24лв..., а и съда не ми е пълен до горе...какво да правя


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2011, 22:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
inzinera написа:
....добавих култивирани дрожди и така..бурна ферментация(материала е в бидон),отпенвах...след около 30 дни.......

Защо си отпенвал?,махал си пяната от горе-така ли?.
Извинявай, но това не е да вариш охлюви. :) :prost:

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2011, 09:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Ное 2011, 10:19
Мнения: 32
Местожителство: Бургас
Махах калта която се получава при бурна ферментация,част от нея излиза на повърхноста....а кажи твоя метод (BREAKER) за направа на бяло вино ...може да съм сгрешил някаде в процедурите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Diqn 81 и 14 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима