Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 20:44

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Карпе Дием
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2011, 12:29 
Offline

Регистриран на: 04 Окт 2009, 19:14
Мнения: 69
За първи път опитах това вино и ми хареса,въпреки,че не е във високия ценови клас,а след това се позаинтересувах от бутиковата винарска изба и вижте какво пише:
Технологичния т процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7- 9˚ С, от 5 до 7 дни, ферментация при температура 26 -28 ˚ С от 7 - 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 10 дни при температура 22 - 24 ˚ С.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Карпе Дием
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2011, 13:40 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
студена мацерация(настойване)и задържане 10 дена...нищо необикновено.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Карпе Дием
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2011, 17:33 
Offline

Регистриран на: 04 Окт 2009, 19:14
Мнения: 69
За мацерацията преди бурната ферментация-да, но за мацерация след бурната ферментация с джибрите за мен поне беше новост и при първа възможност ще отида на винен туризъм в Моделидаре естейт.
Бил съм на Старосел, Уинди хилс,Медово,Брестовица-Тодороф и мога да кажа, че Старосел и Медово ме впечатлиха най-много.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Карпе Дием
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2011, 18:09 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
А възможно, е да са имали и предвид въглекисела мацерация вината произведени така се отлечават със свеж вкус и плодов аромат..Прилага се когато гроздето не е узряло добре и е с високо съдържание на киселини в частност ябълчната.
Различават се три метода на мацерация...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: tos и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима