Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 13:17

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2012, 12:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Яну 2012, 12:21
Мнения: 7
Здравейте и за много години на всички във този сайт.Имам следния проблем с моето домашно вино .Произвеждам си самостоятелно домашно вино и ракия от 15 год.но до сега такова нещо не ми се е случвало .Първото вино стана разкошно -червено след като го източих реших да направя второ и след дълго чакане го източих значи има по добър аромат от първото но е леко газирано като го пиеш просто вино но все едно си му налял газирана вода вътре
а аз го пия чисто без разни лимонади и смеси и ме дразни .Питането ми е следното има ли начин да се подобри нещо или да го варя на ракия .Ако има някой да помогне Благодаря.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2012, 12:39 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
viewtopic.php?p=19575#p19575

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2012, 12:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Яну 2012, 12:21
Мнения: 7
ilu6a написа:
http://www.rakiyata.com/forum/viewtopic.php?p=19575#p19575

разгледах темата и благодаря но я ме светни каква дъска и ка да го преточа .Доколкото разбирам струята да пада върху дъската ли и тя наклонена ли да е има ли някаква тънкост просто до сега не съм правил такива неща .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2012, 13:34 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Няма тънкост,просто преливаш с по-широк достъп на въздух.
Естествено процедурата крие различни рискове за това т.нар."вино",но при условие, че е второ"вино" не е от значение-преварка винаги може да се направи.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2012, 13:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Яну 2012, 12:21
Мнения: 7
ilu6a написа:
Няма тънкост,просто преливаш с по-широк достъп на въздух.
Естествено процедурата крие различни рискове за това т.нар."вино",но при условие, че е второ"вино" не е от значение-преварка винаги може да се направи.

доколкото разбирам целта е да го окисля за да се премахне остатъчния двуокис в него


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2012, 14:15 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Окислението не е целта макар ,че е процес който върви при тази процедура ръка за ръка с изкарването на остатъчните при ферментацията газове...
Преди да почнеш се увери, че не тече все още ферментация.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2012, 08:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Яну 2012, 12:21
Мнения: 7
ilu6a написа:
Окислението не е целта макар ,че е процес който върви при тази процедура ръка за ръка с изкарването на остатъчните при ферментацията газове...
Преди да почнеш се увери, че не тече все още ферментация.

мисля че няма остатъчна ферментация стои от една седмица в туба и на топло и като отворя капачката няма никакво налягане в тубата избистря се .само дето като се пие и леко е резливо като газирано.
.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2012, 08:31 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Ами тогава преливай.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: SCO12 и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима