Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Авг 2017, 15:20 Дата и час: 20 Авг 2017, 15:20

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2012, 16:02 
Offline

Регистриран на: 24 Дек 2009, 08:24
Мнения: 2
Здравейте колеги,от доста време разглеждам /чета/форума и научих много полезни неща.Днес приятел ми се оплака,че бялото му вино сладнее.На непрофесионалния ми виномер показа 6-7% захарност и на опитване е доста сладко,бистро е и стои още в джибрата.Не ми се е случвало подобно нещо и питам за съвет,може ли да се поправи или за ракийка,че с тази захарност незнам дали ще излезе и ракия :?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2012, 17:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1516
Местожителство: Wallis and Futuna
Спряла ферментация....трябва да възбуди ферментацията наново посредством дрожди за трудна ферментация. http://vinarko.com/magazin/дрожди-за-трудна-ферментация/винени-дрожди-fermactive-fcd. А защо не обясниш на приятеля си,че бялото вино не трябва да ферментира с майката(джибрите)ако съм те разбрал правилно?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2012, 17:26 
Offline

Регистриран на: 24 Дек 2009, 08:24
Мнения: 2
Правилно си ме разбрал,приятелят ми никога не е правил вино.Лошото е,че не пита пък сега аз да си бия главата :datz: .Ще попрочета за дрождите и аз не съм използвал,предполагам ще трябва да вдигнем градуса на температурата.
п.п.благодаря за бързия отговор :thumbs1:


Върнете се в началото
  
 
 [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: marinero_bg, pa4o_ivanov, sith и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима