Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 00:16

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2012, 10:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Ное 2011, 13:45
Мнения: 5
Здравейте, скъпи любители на изтънчените напитки!
Като новак в сайта ,а и във винопройзводството имам въпросче относно приготвянето но вино в домашни условия и по-конкретно: как, кога и какви билки се добавят в него?
Със сигурност някои от вас са опитвали ,затова моля споделете опит!
По отношение на ползата, с какво точно го променя добавянето на билки- чисто вкусово ,простете за некомпетентният въпрос прави ли го "лековито", и променя ли се трайността на продукта ,и начина на съхранение?

Благодаря! :2thumbs:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2012, 20:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Здрасте баце.

Аз бих те посъветвал няколко поредни години да правиш обикновено червено и бяло винце да се поошлайфаш. Като изкараш поне 5 поредни години с отлични резултати(ма да са верно отлични, а не само теб да те кефи, а другите да не разбират от истинско вино) се ориентирай към експериментиране, като винаги си оставяш достатъчно количество от онова вече рутинното вино с отлични резултати(макар че домашното винопроизводство според мен няма как да е рутинно, всяка година е различна и така до края на света).

Иначе като съвет бих казал да потърсиш рецепти за пелин. Има книжка из форума, там има рецепти за всичко.

Чакаме допълване на темата със снимков матерял. Успех.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2012, 09:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Ное 2011, 13:45
Мнения: 5
Ами домашно вино правя от 4години и вярно ,че всеки път е различно - наи вероятно защото и гроздето всяка година е различно ,а както сам предполагаш не използвам култивирани дрожди...
Иначе по отношение на вкусови качества -виното се харесва много на всички приятели и да - не се смятам за достатъчен критерий :D
Миналата година освен 100те литра гроздово ,направих и 20 литра вино от капини за проба, и то беше голям хит - правиха ми предложения да изкупуват следващата партида иначе от него мога да кача снимки останаха ми 5л в дамаджана ,която запечатах с парафин.
Но по принцип съм си аматьор 4години не са нищо като опит в винопройзводството.
Благодаря за отговора определено ще прегледам раздела с пелинd!
Поздрави :) скоро ще кача и снимков материал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: GunGod, mitkom и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима