Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 12:24

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 125 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2012, 05:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Тази година ,предвид сухото и слънчево време,за разлика от последните две години гроздето ще е при мен след около две седмици...нова цена( :shock: ),но какво да се прави...Липсват доста сортове(мускат оранжев,изключителен сорт)но пък изплува нов мускат(. Canelli )както и някои нови френски и италиански сортове като неро ди аволо и др.Като традиционалист,този сезон ще заложа на малбек ,каберне и малка част от новия мускат,пък с чилийците ще процедираме по друг начин :) При вас колеги как стоят нещата?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2012, 12:29 
Online
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
При нас е зле като цяло. Което не измръзна през зимата, изсъхна през лятото, а сега е щурмувано от оси, врабци и пр. Добивите са силно редуцирани, но ще се уредим някак си :) , но на каква цена нямам си на идея.

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2012, 14:44 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
При мен добивите ще са с 25-35% повече от миналата година-основната причина е разбира се е ,че натоварих лозите повече !
И като качеството ще е повече от добро,масива се намира Асеновградско...и въобще гледах масивите около Хасково ,Първомай...ми съвсем добре са!
Перущица имам сведения ,че също добива ще е нормален...
Годината е чудесна за лозята...малко дъждове в средата и края на лятото,това намаля разходите по пръсканията
Е може би мааааааалко по-гореща и е възможно тук таме добива да е маааалко по-малък,но като цяло за мен приказките за суша и градушки са СПЕКУЛА!!! като всяка година.
Някой някога да е чувал ,че видите ли тази година добивите ще са високи и цените ще са ниски???Всяка година едно и също-мрънкане за суша,градушки,високи цени на препарати(апропо от миналата година не са мръднали цените на препаратите).

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2012, 21:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Наско, аз вече споменах. При мен има финикийска суша, та вино няма да има.

Иначе и двта пъти правих от Неро Д'Авола. Ето ти линк http://en.wikipedia.org/wiki/Nero_d%27Avola

Горещо го препоръчвам. Ако имаш възможност опитай. Няма да съжаляваш. Ако трябва отново хвърли едно око на моята тема.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2012, 21:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Дек 2011, 10:35
Мнения: 140
Илия е прав, не спекула, ами супер спекула! Започват да ни обработват отрано .То не бяха студове, дъждове,суша...Как няма за нито едно РАСТЕНИЕ,което се продава на пазара,добра година? Ако добивите са високи - борсовите цени са спаднали, ако са ниски- те са се покачили.Ако, ако,ако- и за всичко това ние трябва да платим. Грешките в моята дейност, си ги плащам лично аз.Това че съм очаквал едно, а е станало друго, си е за моя сметка.Все пак помня миналия сезон.Купих" Каберне" и "Мерло" от района на Пазарджик,в началото на септември, на цена 70 стотинки.Не съжалявам - гроздето беше супер.В началото на октомври,на борсата на Дружба, цената беше максимум 40 стотинки. Някои търговци го изхвърлиха до теца.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2012, 20:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Илиян Илиев™ написа:
Наско, аз вече споменах. При мен има финикийска суша, та вино няма да има.

Иначе и двта пъти правих от Неро Д'Авола. Ето ти линк http://en.wikipedia.org/wiki/Nero_d%27Avola

Горещо го препоръчвам. Ако имаш възможност опитай. Няма да съжаляваш. Ако трябва отново хвърли едно око на моята тема.

Илияне,дано си струва,че цената му е над кабернето.иначе и тук финикийските знаци не стигат за много работи,но щом го препоръчваш,ще се пробва :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2012, 22:26 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Аз съм пил до 200$ Бароло(тук Едуардо Миролио е доставчик на качествено Бароло)...мен лично не ми допада Нерото,малко ми идва някак хммм. ... размито?Като Мелник55..

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2012, 22:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
ilu6a написа:
Аз съм пил до 200$ Бароло(тук Едуардо Миролио е доставчик на качествено Бароло)...мен лично не ми допада Нерото,малко ми идва някак хммм. ... размито?Като Мелник55..

Ъъъ..аз имам една бутилка от 2006,ще я опитам,но и малбека е като размит.Иначе другия вариант е да се вземе директно само от Напа валей....но пък цената на златния етикет каберне е 11$ за кг :shock: Фланкер да каже,той е ходил там....струва ли си цената или пак ще плащаме за име :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2012, 23:01 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Naskohondata1 написа:
.но пък цената на златния етикет каберне е 11$ за кг

Ето това искам да се случи някой ден и в Бг...за качество да се плащат пари...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2012, 23:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Аз нерото съм го плащал на 70 цента килото. Баце Емил опитва от второто, макар да не беше още готово. Така като гледам шеста страница на моята теме е било към 10 ноември. Има и писани мнения. Съжалявам само, че нямаше как да го опита след коледа. А в края на януари беше... без думи.

Това естествено го казвам, като досегашен дегустатор на стотици домашни "вина" и скромния ми опит от две поредни години с мое собствено.

Демек не искам да изкарвам този сорт несравним и незаменим. Искам само да кажа, че съм толкова доволен от резултата, че не бих искал да експериментирам с други сортове, та за това и го препоръчвам на хора склонни да правят вино от сортове, с които не са правили до сега.

:zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2012, 10:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Което е истина си е истина-Нерото е световно признат сорт с вина оценявани много високо...
Но аз лично предпочитам Фрапато. :)

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2012, 21:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 593
Местожителство: Пловдив
Мой познат от Брестовица от когото взех миналата година, тази няма нищо. Всичко е измръзнало. Това ме поставя в малко кофти положение, но ще видим скоро.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2012, 01:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
македонците по Петрич са определили цена от 50-60ст. за кг. Широка Мелнишка. За спирт става но не и за вино. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2012, 01:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Май 2012, 23:55
Мнения: 22
Местожителство: враца
Здравейте Колеги, тази година искам да си купя 600/700 кг грозде и бяло и червено за вино (зависи от цената може и тон), от което ще направя самоток (така аз си му викам) и след това джибрито веднага след бурната ферментация 4 към едно със захар и на казана като преври. Та, дайте съвет какво грозде да купя? От къде? И да не е скъпо! Да не е от далече, че съм от Враца и да е букет (ароматно и силно). Миналата година купих мерло и кабернена 0,70 лв за килограм от Враца , силно вино стана, но малко рандеман даде, не че се оплаквам, но търся оптимален вариант. Благодаря предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2012, 20:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Ако искаш висок рандеман ползвай преса. И не очаквай повече от 70 процента с пресата.

А това с букета го остави. Според мен най-добро вино става от един сорт само. Но може и да греша, защото съм любител.

п.п. Градски, не мешай бялото с червеното. ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 125 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: JG3, stinger и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима