Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 00:15

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Хай-класа вино!
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2012, 08:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
След допитване до Ilu6a реших да се пробвам,то няма лошо,освен,че ако се оплеска нещо....ша боли.Приемам всякакви полезни съвети от А до Я от хората които знаят за какво става въпрос.Гроздето е каберне от Напа валей,Фланкер бързо да препоръчва дрожди :megagrin: Грешки не трябва да бъдат допускани,щото ще боли,все пак цената е шокираща....11$ за кило,ще отлежава във френско буре за което до известна степен съм спокоен....но все пак.Имам вариант технолога на избата от което взимам гроздето да го направи и аз после да си го взема,но мисля,че не е много удачно решение.Обещавам на всички заслужили в направата му,да получат по бутилка от същото.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2012, 09:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
:shock:
Че тя бутилката ще излезе 20$ само като суровина ?!
То да не смее човек да се напие с това вино, че после ще сътвори най-скъпото повръщане ...
:megagrin:
Айде, успех от мен !

А иначе едно просто каберне колко струва там при вас (грозде имам пред вид) ?

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2012, 12:51 
Offline

Регистриран на: 13 Дек 2011, 18:20
Мнения: 85
Местожителство: EU
За тези които не знаят какво ще прави Naskohondata1
High-class wines (висок клас вино) Напа Валей, "Каберне Совиньон" . Беритбата се извършва рано сутрин, за да се запази свежестта на гроздата. При постъпване във винарната, гроздето се селектира внимателно и се почиства, без да се пресова – повече от 90% от зърната да са цели. Гроздето и сокът преминават студена настойка .Продължителна мацерация с ципите; Ферментация с натурални дрожди; 17 месеца отлежаване във френски дъбови бъчви, 20% от които нови. Бутилира се нефилтрирано!!!
Виното има аромати на касис, черна череша, ванилови зърна и кедър.
п.с чичко Google е велик :2thumbs:

_________________
C2H5OH По-добре да си обект на завист, отколкото на състрадание.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2012, 21:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Наско, да не си срещнал някоя палма отблизо :lol: Как ти даде сърце 11 гущера за грозде :? Я кажи първо как мислиш да процедираш с My precious?

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 04:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
А иначе едно просто каберне колко струва там при вас (грозде имам пред вид) ? Викторе,цената е 1.30 за паунд от тази година...това което искам да взема е 5 $ за паунд :D. Flanker,няма проблем с my precious :megagrin: понякога истината трябва да бъде спестена..а пък и тя ще е тази която ще пие виното,така,че :thumbs1: Аз мисля да не се стресирам от цената му и да го направя по начина по който го правя последните пъти,с разликата само да вдигна темп.на помещението в което ще бъде бурната ферментация(предишни пъти е в рамките на 20-22)на 25-27 целзий,.Мисля,че ще трябва нови дрожди,имам още останали от май месец,но предполагам,че няма да бъдат актуални за този сезон....давайте нареждания,че няма време :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2012, 08:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Наско, може да опиташ със Zymaflore FX10. Няма да е лошо да си подсигуриш и дрожден активатор Dynastart - слагаш го във водата за рехидратиране на дрождите. Предполагам че гроздето ти ще дойде с висока захарност, така че може да се наложи и да разреждаш.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2012, 22:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Добре,ще ги взема,само леко ме безпокои факта,че при използването на Zymaflore rx60 май месец...бурната протече за 2 седмици.Може би по ниската околна темп. която беше 22-23 е оказала значение.Както и да е,ако има нещо по-добро от Zymaflore и някой ги е използвал,не ме жалете :) толкова пари ще се дават,така,че...други желаещи за бутилка вино няма ли ? :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2012, 22:49 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Flanker написа:
. Предполагам че гроздето ти ще дойде с висока захарност, така че може да се наложи и да разреждаш.

Наистина ли ще се наложи?Zymaflore FX10 няма ли да понесът 24-26% захарност?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2012, 11:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Наско, не се притеснявай, различни са. Миналата година и при мен при еднакви условия Zymaflore RX60 поизостана малко, но и захарността му беше 25% срещу 23% при Zymaflore FX10. И двата си завършиха без проблем. Естествено може да им помогнеш с въпросния Dynastart.
ilu6a, друго имах предвид. 24 - 26% няма да ги съборят, но за грозде от Калифорния не е необичайно да стигне 30 - 31 ... А и не вярвам Наско да се е засилил към високоалкохолно вино, то май му мина модата.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2012, 06:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Flanker e абсолютно прав!Имам уверение,че гроздето ще е поне 28% захарност...миналогодишното беше 27,без да е gold label :) .Говори се,че тази година ще е изключително успешна за направата на вино..дано!Не се стремя да правя високоалкохолно вино,по простата причина,че бутилка трепе малка фамилия :lachtot: поне така казват американци пили от моето(15%)....ще гледам да е в рамките на 13.5 %...Бутилка от регион Напа върви в ценова граница от 50-150$ в зависимост от годината на производство,но не е по стара от 2007...лошото е ,че моето вино ще е за пиене не по рано от лятото на 2014 :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2012, 10:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Наско, какво стана с безценното ?
Да не би да е дошло вече и да го мачкаш ?
Баси, по 11$ в шепата ... дет' се вика зрънце по зрънце трябва да го мачкаш :megagrin:

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2012, 00:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
victoryvt написа:
Наско, какво стана с безценното ?
Да не би да е дошло вече и да го мачкаш ?
Баси, по 11$ в шепата ... дет' се вика зрънце по зрънце трябва да го мачкаш :megagrin:

Викторе,някой път и парите не помагат.....експортира се на поразия грозде за Китай.....баси,дано хвана влака в последния момент :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2012, 11:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Че китайците откога правят вино ?
Накъде отива света ...
Китайски коли, китайски телевизори, китайско вино ...

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2012, 00:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Naskohondata1 написа:
victoryvt написа:
Наско, какво стана с безценното ?
Да не би да е дошло вече и да го мачкаш ?
Баси, по 11$ в шепата ... дет' се вика зрънце по зрънце трябва да го мачкаш :megagrin:

Викторе,някой път и парите не помагат.....експортира се на поразия грозде за Китай.....баси,дано хвана влака в последния момент :)

Платено :megagrin: Ще видим,докъде ще я докараме :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2012, 20:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Фланкер,кажи мога ли да използвам отворен ензим dynastart??Знам,че отговора е не,но той е отворен в период 10 дни.....доставиха ми ензима и дрождите днес и всичко беше мазало,само дрождите са ок :explode: Чакам специалното грозде всеки момент,а пък тези обещаха да пратят нова пратка,но ще вземе 11 дни докато дойде....а от друго място няма как


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: enf и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима