Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 17:03

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2012, 21:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Спокойно, Наско. Dynastart не е ензим, а дрожден активатор и според мен спокойно можеш да си го ползваш и така ;)

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2012, 21:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Благодаря!


Последна промяна Naskohondata1 на 25 Сеп 2012, 21:28, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2012, 21:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Нали затова е сулфитирането ;) Няма как да постигнеш истинска стерилност, всичко би трябвало да е в някакви допустими граници. Освен ако не са ти го събирали с метла и лопатка в някой мексикански квартал :) Едва ли случая е такъв, така че си карай по предписание и тегли още една майна на куриера (знам че си теглил още няколко преди това) :megagrin: Случват се и инциденти, в твоето положение нещата изглеждат сравнително добре.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2012, 21:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
http://www.thewinestop.com/2008-schrade ... ignon.html Точно от тази винарна чакам гроздето....баси,деня е неделя :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2012, 22:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Еййй най после, още малко и можеше да те оставят за Late harvest :megagrin: Ние вече подхванахме винцето, а ти пак ще се потиш с грозде :lol: Успех и да се похвалиш с бутилка за повече от 350$ :thumbs1:

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2012, 22:37 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Еййй направо и аз се вълнувам и очаквам :megagrin: ...да направиш снимки при пристигането на гроздето ще е интересно за всички!
Ха ,апропо и аз сложих още едно в 100л бъчва след 12 дневна мацерация...над 6гр мъста не се е покачвала със захарност 26%...вече е 2ри ден и издухва клапана...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2012, 23:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Ако го ус..а ще е най скъпата ракия правена някога :lachtot: то,не че и джибровата няма да е скъпа....потготвил съм се със всичко,не би трябвало да има гафове....само захарността ме притеснява,ако е над 28%.zymaflore работят до 16% алкохол.Ще трябва да разреждам,а не ми се ще,сигурно ще заложа на lalvin ec1118. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2012, 23:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Знам ,че е грубо влизане...ама така само за идеята:
http://www.copper-alembic.com/products_ ... 63&lang=en
http://www.copper-alembic.com/products_ ... 11&lang=en


че и някъде имаше и до 20% ама това вече няма да е вино...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2012, 07:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Дойде :megagrin:
Прикачени файлове:
phpZUQvhLPM.jpg
brix 25% TA 0,75% ph 3,9.Очаквах по голяма захарност,но може да е нормално за грозде,от което бутилка вино се продава за минимум 230$Превъзходно състояние на гроздето....Аз си мислех,ако направя ракия от него,то ще е най скъпата ракия.....бутилката ми излиза 72$ ,само суровината :shock: :shock: Мацерацията е в края си,утре го почвам по етапният ред,и ако всичко върви наред,догодина по това време ще се изпие една бутилка....


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2012, 19:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Naskohondata1 написа:
Дойде :megagrin:
Прикачени файлове:
phpZUQvhLPM.jpg
Мацерацията е в края си,утре го почвам по етапният ред,и ако всичко върви наред,догодина по това време ще се изпие една бутилка....

Амин, дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2012, 07:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
ден 1-гроздето тихо си ферментира сред приятелчета :D
Прикачени файлове:
phpK1GND1PM.jpg
Прикачени файлове:
phpQPWoJvPM.jpg
Направи ми впечатление аромата....досега такъв аромат от каберне не съм имал,както каза Ivobal....дай боже :) Запалих му и печка,темп. е 22-23,но дигнах до 25-26......правя му всички салтанати,да видим докъде ще стигне.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2012, 09:44 
Offline

Регистриран на: 29 Май 2008, 17:49
Мнения: 150
Хонда, чисто любопитство, но защо не го мацерира поне 4-5 дни?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2012, 18:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
lambri написа:
Хонда, чисто любопитство, но защо не го мацерира поне 4-5 дни?

Беше за 3 дни на мацерация


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2012, 15:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Какво се случва тука тази тема ми е много интересна :) Относно това че три дни е било в мацерация значи ли, че си го отделил 3 дни след като си го смачкал или е седяло три дни смачкано без да му позволяваш да почне ферментация?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2012, 19:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
borisgp написа:
Какво се случва тука тази тема ми е много интересна :) Относно това че три дни е било в мацерация значи ли, че си го отделил 3 дни след като си го смачкал или е седяло три дни смачкано без да му позволяваш да почне ферментация?

3 дни е седяло смачкано,преди да почне ферментация....иначе нещата вървят добре,бурната мина под контрол за 5-7 дни,посяти бактерии за ЯМКФ+Dynastart,сега на тиха ферментация и така..ще чакаме. П.с Към Господата опитали Карменера?Само Илиян каза,че му е харесало,а другите :megagrin: Вчера го дегустираха,действително някакви горски плодове на фона на пушек.... :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима