Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 02:29

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2013, 13:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2012, 16:37
Мнения: 8
Сега мерих захарноста. Или ми е счупен уреда, или виното не е добре - под 5. Темпереатурата е стайна - 19-20 градуса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2013, 13:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
Има ли някакво минимално шуптене?...премести го вкъщи на топло над 20-22гр..Ако след 1-2 дни чуваш шуптене значи още работят дрождите и ще приключи всичко.Ако ти е била висока началната захарност или си сложил повечко захар (и за това нищо не казваш?) е възможно дрождите да са се затормозили и да имаш прекъсната ферментация.Следи още няколко дни дали захаромера слиза надолу.Ако е от тези малките трябва да падне на дъното.
Не мога да разбера защо не ги използвате тези уреди!?!? :?
...след като приключи всичко...още един месец на топло....след това бистрене с бентонит и студове и ако си късметлия за Нова година може да пиеш вино :D
Ако ползваше културни дрожди щеше да пиеш вино по-рано.

п.п.ако след седмица захаромера не мърда надолу....дрожди за прекъснала ферментация,но ако е на топло мисля,че няма да има нужда.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2013, 14:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 917
Pyce написа:
Сега мерих захарноста. Или ми е счупен уреда, или виното не е добре - под 5. Темпереатурата е стайна - 19-20 градуса.


След 50 дена каква захарност мериш? Уреда не е счупен. Това показание е остатъчна захарност от неприключила ферментация. Напълни едно шишенце 0,5 л и го занеси в лабораторията където те упътих преди няколко мнения. Не вземат скъпо и най-добре ще те насочат какво да правиш. Ако имаш някакъв проблем с виното поне за ракия да стане.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2014, 15:32 
Offline

Регистриран на: 05 Яну 2014, 13:26
Мнения: 1
Здравейте и ЧНГ 2014. Ако мога да използвам темата да запитам и аз. Мисля че имам подобен проблем. Та сложих 500кг мерло и каберне 50/50 със захарност 26% на ширата. Не съм сипвал нищо-нито захар нито вода нито активатори нито дрожди.Започна да ври на 2рия ден. След 6 дни ферментация го преточих в един 230 литров бидон с капак, мъркуче, и буркан отгоре. Държа го в мазето,температурата е 15с. въпреки допълнителното отопление. Продължава да ври но много бавно, освен ако не го пиеш-пинеш ли става уникално силна фермантация :furz: . Има алкохол в него мирише на вино и даже нагарча но е и сладко. Знам че захарността е много висока, но миналата година сложих Широка мелнишка по същия начин процедирах, и тя беше с 25-26 захарност. Напролет стана уникален самоток. Питането ми е дали сега мога да му сложа или да му направя нещо защото всеки ми казва че ще си остане сладко и няма да преври докрай? Пак пак повтарям че ври, но бавно.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Мартин85 и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима