Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 27 Юни 2017, 15:07 Дата и час: 27 Юни 2017, 15:07

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2012, 19:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Сеп 2009, 19:08
Мнения: 11
На 15,09 сложих 100 кг. кабарне и шефка памид за вино. Десетина дни го бърках и запечатах бидона с воден клапан. Днес 01,10 изтчих малко от виното и гъстотата му е като на нектар. Давайте съвет какво да правя да не се съсипе материала и да спася виното. Виното е още с майката. Предварително благодаря на отзовалите се.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2012, 09:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 753
Местожителство: около Пловдив
Сигурно си го разбърквал с бъркалка за строителни разтвори и на първо време вземи го отдели от майка му, вече е голямо. :)

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2012, 04:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Сеп 2009, 19:08
Мнения: 11
Да наистина бърках със строителна бъркалка. Ясно ще се отделя от майката, но имам няколко въпроса:
1, може ли да прекарам виното през тензух, за да го пречистя максимално
2, трябва ли отново да сулфатизирам и тъй като материала ми е 100 кг с какво количество калиевметабисулфид да сулфатизирам виното след отточването
3, виното още ври като се заслушам
4, Съда в който ще сложа виното ще го затворя с воден клапан

Благодаря на отзовалите се!
Р.S. Все пак за първи път се опитвам да направя вино


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2012, 09:21 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6110
Местожителство: София
Прецеди и затвори с клапан,нищо повече на този етап.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2012, 21:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Сеп 2009, 19:08
Мнения: 11
Виното е прецедено през марля и отделено от майката. Утре правя второ вино. При първото вино се кара тиха ферментация. След като завърши /тихата ферментация/ следва откаляване, сулфатизиране и избистряне. Дано да стане нещо!


Върнете се в началото
  
 
 [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима