Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 04:47

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2012, 21:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2012, 19:27
Мнения: 11
Здравеите. Колеги искам да попитам да ли направих най-голямата глупост.
От бързане разредих мъста до 22% захарност беше около 26% окло защото го меря със захаромер за битови нужди.
Гроздето е Мерло и Кабарне смачкано на 26.09.12г. сложени са и дрожди, кипи силно /бурна ферментация/
Въпроса ми е, какво ще излезе как ще е виното, дали да добвям захар в момента на /бурната/.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2012, 01:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2012, 14:04
Мнения: 9
Местожителство: София
От 20% до 23% захарност по принцип.Мачкаш,мериш захарност,добавяш серниста киселина и след 24 часа добре разтворени дрожди и на тихата ферментация бентонита и :prost: :prost: .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2012, 11:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
staniola написа:
От 20% до 23% захарност по принцип.Мачкаш,мериш захарност,добавяш серниста киселина и след 24 часа добре разтворени дрожди и на тихата ферментация бентонита и :prost: :prost: .


Ти обаче си настояваш за ниска захарност и бентонит преди да приключи тихата ферментация и това си е... :x


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2012, 20:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2012, 19:27
Мнения: 11
Илиян Илиев™ написа:
staniola написа:
От 20% до 23% захарност по принцип.Мачкаш,мериш захарност,добавяш серниста киселина и след 24 часа добре разтворени дрожди и на тихата ферментация бентонита и :prost: :prost: .


Ти обаче си настояваш за ниска захарност и бентонит преди да приключи тихата ферментация и това си е... :x


Какво е това БЕНТОНИТ???


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2012, 21:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%B8%D1%82

Ако разбираш английски има написано повече и по-подробно.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bentonite


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2012, 21:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2012, 15:10
Мнения: 28
BuHaP написа:
Какво е това БЕНТОНИТ???


Това е един прах, с който на времето "лекувахме" индикирания бензин. Е, онова време отмина.
Сега се използува за други цели.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2012, 21:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
Бентонита се използва за избистряне и стабилизиране...след приключване на всички ферментации. Някъде четох,че може да се сипва и в мъстта преди ферментация,но това не съм го пробвал.
Препоръчително е да го използваш за бели вина (личен опит)...за червени в по-малки дози.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима