Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 22 Окт 2017, 19:13 Дата и час: 22 Окт 2017, 19:13

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2014, 20:48 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 646
Местожителство: София
В тази тема ще пиша. Смятам най-правилно е.
След година и половина дойде момента да опитам пробата, дошла отвъд океана. Стана така, понеже чаках да ми дойде на гости една мнооого стара семейна приятелка, ценителка и любителка на вино. Не, не е профи, но обича и опитва вина. Не харесва каберне совиньон. Защо - ами има си теория.
Та, навръх 8-ми март имахме гости и след необходимата подготовка, пристъпихме. Понеже лично аз, карманер нямам спомен някога да съм опитвал, направих нещо като сравнителна дегустация. А пък и трябваше нещо да пием след това... Компания на пробата правиха "Castillo de Molina"-2007 - Reserva - San Pedro - Чили. След като вече го бях купил и проверих се оказа, че съдържа 10% кабарне. И момата го усети. И не й хареса. На мен не толкова... :D
Другото беше "120" на Santa Rita-2011. Нищо особено, но него декантирах. И употребихме. :megagrin:
За пробата: Цвят - тъмно червен, с керемидени оттенъци(оппа, дали не е изпуснала тапата? Наско предупреди, да не се задържа...) . Аромата на подправки, сладки, малко препечен хляб и ванилия. Има я! Пушек от бъчвата, но не много. Сравнявано с някой други вина на производителя, опитани междувременно. :megagrin:
Вкуса е много балансиран, нежен, богат. Моята приятелка каза: "Тарикатско вино! За аристократи!" Цитирам дословно. И добави: "Предай на колегата ти." Е, аз предавам.
Дааа, усещането е за мекота. Нежност... И... свърши. Минахме на по-ръбати неща.
Наско, поздравления! Между другото, бутилчицата е цялата оцветена. Има и плътна утайка на дъното. Явно виното не е било готово все още в този момент. И все още има аромат в нея. Мога да снимам, ако искате.
По номерата на снимките долу ще се ориентирате за времето. Доста мина, но си струваше чакането.
Наздраве на всички!


Прикачени файлове:
2012-09-25_21.06.40.jpg
2012-09-25_21.06.40.jpg [ 81.94 KiB | Прегледано 332 пъти ]
2012-09-27_19.57.01.jpg
2012-09-27_19.57.01.jpg [ 82.95 KiB | Прегледано 332 пъти ]
2014-03-07_22.21.03.jpg
2014-03-07_22.21.03.jpg [ 72.17 KiB | Прегледано 332 пъти ]
2014-03-08 19.58.11.jpg
2014-03-08 19.58.11.jpg [ 87.39 KiB | Прегледано 332 пъти ]

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2014, 01:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1539
Местожителство: Wallis and Futuna
Единственият проблем при мен е,че вече нито филтрирам,нито бистря...и има много утайка,въпреки ,че виното стои дълго време в стъклени съдове.


Май,ще трябва да бистря

П.с Лъчо,кажи на дамата,че имаше незначително количество каберне..не повече от 1% :D


Върнете се в началото
  
 
 [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: gogoh, Руен, дядо Пепи, Мартин85 и 25 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима