Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 18:35

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2012, 13:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Сеп 2012, 12:20
Мнения: 78
Как да пресовам в домашни условия остатъка от гроздето,след като отделя самотока за тиха ферментация?
Мислех си за тензух или нещо такова.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2012, 14:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
С преса се пресова, с тензух се прецежда, ама не джибри. Можеш и да измислиш нещо - примерно кофа или съд с пробито дъно и стени и с капак от тенджера да натискаш, ама не си е работа.

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2012, 16:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Мрежа за мухи от по-скъпата - черна или сива.
Сипваш една кофа джибри и увиваш като вързоп. После почваш с пръсти да премачкваш - пуска много. Не се опитвай да го натискаш - само се мъчиш. Препамчквай, претърквай ...
А най-добре и скови и една рамка от летви, а на нея опъни рабична мрежа - хем ще ронкаш лесно грозде когато трябва - хем ще ти помогне при цеденето.
Аз цедя над казана като съм сложил рамката върху него, а върху нея мрежата - сипвам кофа мокри джибри, завивам, мачкам и след минута в мрежата има една шепа сухи почти люспи. (Това е когато пълня казана с течност за дестилация)

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2012, 18:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Слагай в пералнята и пускай центрофугата ;)

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2012, 19:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Преди време като нямах преса цедях с рибарският кеп(главата на кепа) рибарите знаят за какво иде реч,малко повече време трябва за отцеждането но за къде да бързаш. :D

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2012, 21:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Сеп 2012, 12:20
Мнения: 78
Krass написа:
Слагай в пералнята и пускай центрофугата ;)

Е това жената няма да го преживее!И без това постоянно ме пита на кого съм се метнал такъв пияница. :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 01:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2013, 11:11
Мнения: 14
Местожителство: Благоевград
victoryvt написа:
Мрежа за мухи от по-скъпата - черна или сива.
Сипваш една кофа джибри и увиваш като вързоп. После почваш с пръсти да премачкваш - пуска много. Не се опитвай да го натискаш - само се мъчиш. Препамчквай, претърквай ...
А най-добре и скови и една рамка от летви, а на нея опъни рабична мрежа - хем ще ронкаш лесно грозде когато трябва - хем ще ти помогне при цеденето.
Аз цедя над казана като съм сложил рамката върху него, а върху нея мрежата - сипвам кофа мокри джибри, завивам, мачкам и след минута в мрежата има една шепа сухи почти люспи. (Това е когато пълня казана с течност за дестилация)

Благодаря ти, тъкмо се чудех как ще се справя без преса. :gott:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 10:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Използвам мрежа пластмасова ,която се слага при топлоизолациите на сгради. На два ката я слагам над бидона , металния обръч я застъпва по края за да не се изхлузва. Слагам направо материала върху нея и така.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 20:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Сеп 2012, 12:20
Мнения: 78
Тази преса я взех за 94 лв. и мога да кажа,че се изплати от първият път,с нея изтисках още 40л.от джибрето(от 325кг. грозде)


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: irkon и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима