Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 24 Юли 2017, 18:11 Дата и час: 24 Юли 2017, 18:11

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2012, 07:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Авг 2012, 07:08
Мнения: 7
Здравейте, гледам в сайта на Сортови семена има подобрител за вино :
http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D0%B7%D0%B0+%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE+330+%D0%BC%D0%BB..html?u=94998

Съдържание: Оцветител, арабинол, лимонена киселина, метавинена киселина, винени аромати.

Дозировка: Съдържанието е достатъчно за 70 литра вино.

РАЗКЛАТИ ПРЕДИ УПОТРЕБА!

Ползвал ли е някой такова нещо и има ли ефект?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2012, 18:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Сеп 2012, 12:46
Мнения: 6
Миналата година баща ми и тъста искаха второ вино, защото първото било много силно, тежко и не знам си какво още. За второто вино добавих от този буламач, защото цвета малко куцаше. Докарах цвета с малко по-малка доза от предписаната. В аромата обаче добави малко нетипични за мен аромати - стана по-скоро като вино-компот, но пък поръчителите много го харесаха и после съвсем не пожелаха от първото вино. Тази година цвета на второто е по-добре и не мисля да използвам този "подобрител".
Какво вино имаш и какво искаш да му подобриш?

_________________
“…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо…”
Иречек, 13.12.1881г.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2012, 18:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Авг 2012, 07:08
Мнения: 7
Виното ми е повече от памид и е малко светло. Искам да оправя цвета и аромата - ако може да е като от мерло. Ама май няма да стане, ще пробвам с 2 литра първо. Нещо ме съмняват тези буламачи и за това писах и тук ако някой е пробвал.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2012, 19:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 657
Местожителство: Пловдив
От нищо - нещо няма да стане. Не си хаби усилията, в твоя случай няма смисъл. От магаре, кон няма да стане.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2012, 20:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
А, че как не - аз съм луд да давам по 80 ст. за мерло нали, що не си купих памид и да го "подобря" :datz:
Обаче забележи какво има в подобрителя - айде цвят добре, ама киселините за какво са ти - ако и твоето е меко казано богато на киселини ?

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 00:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
dsr1972 написа:
Виното ми е повече от памид и е малко светло. Искам да оправя цвета и аромата - ако може да е като от мерло. Ама май няма да стане, ще пробвам с 2 литра първо. Нещо ме съмняват тези буламачи и за това писах и тук ако някой е пробвал.

Аз знам как виното ти да стане досущ като мерло, но ще ти кажа догодина ;)

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
  
 
 [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: goshkata и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима