Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 19:10

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 107 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 17:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Здравейте наближава времето живот и здраве за реколта 2013 та започна и теоритичната подготовка.
Това, което още не съм решил : понеже ще правя купаж 70 % мерло 27% каберне и още нещо събирам информация кой ще е по добрия вариант смесена ферментация или да си ферментират отделно и след това да ги смеся.
Някакви идеи за плюсове и минуси?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2013, 09:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
За дъбовият чипс въпрос, респективно и за дъбовите бъчви. Като преседи по-дълго време във виното средно изпеченият измества плодовия аромат и остава само аромат на карамел. Това ли е причината много изби да държат една част от виното в стари бъчви другата в нови, след което да ги смесят. Плодовия аромат след отлежаване се изменя в много интересни нюанси, след като веднъж е изместен от карамела губят ли се и за в бъдеще тези аромати?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 107 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: irkon, mariand4 и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима