Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 04:20

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 107 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2012, 10:34 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Номера е да се размразява бавно...примерно за ден-два.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2012, 11:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Ами не знам как мога да го направя така освен да го вържа да виси отвън през прозореца на -6, 10 градуса иначе на терасата се е размразило за няколко часа предполагам


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2012, 11:09 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
завий го с нещо на терасата...така ще се размрази доста по-бавно.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Последна промяна ilu6a на 16 Дек 2012, 21:28, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2012, 11:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Пък не е нужно да замръзва, за да избие винената. Инак сега е перфектно време за бистрене, ма не за хора на вън.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2012, 15:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Преди малко го погледна пак напредъка е голям, доста се е избистрило вече.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2012, 16:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Стига го гледа ми донеси малко да го пробваме ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2012, 17:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Само кажи къде и донасям :) и да ти кажа гледам тука 5 литра другото.... само си спомням за него :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2012, 17:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Май още не си стигнал до темата за срещата на форума тази вечер?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2012, 17:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Тази вечер :) мислех че ще кажеш някой от следващите дни :) ще пропусна за съжаление


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 19:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Дек 2011, 10:35
Мнения: 140
Дааа,абе друго си е когато човек има нормалним условия,за това което прави. Пак отиваме на дрязги, вместо на блага дума.Сега ти ако си пич(не съм Гацо Бацов), ще разбереш човека.Няма твоите условия- няма твоите успехи.За мен е добре да кажеш как правиш твоето вино,дали е добро, или лошо не мога да съдя- не съм го видял, нито пил- ама ми се искаю


Последна промяна ракиджия на 16 Дек 2012, 20:16, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 20:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Дек 2011, 10:35
Мнения: 140
ракиджия написа:
Дааа,абе друго си е когато човек има нормалним условия,за това което прави. Пак отиваме на дрязги, вместо на блага дума.Сега ти ако си пич(не съм Гацо Бацов), ще разбереш човека.Няма твоите условия- няма твоите успехи.За мен е добре да кажеш как правиш твоето вино,дали е добро, или лошо не мога да съдя- не съм го видял, нито пил- ама ми се иска.

Ебати тъпотията , аз отговарям на някой, който е в небитието(относно форума)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2012, 18:57 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
Изпробвах бистрене на бялото вино с бентонит при 2 градуса и без бентонит при 2 градуса. И в двата случая се избистри перфектно. Без бентонит беше нужен месец но резултата е същия като с бентонит за седмица и поливина...

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2012, 22:02 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
изчакай още месец....да видиш какво още ще падне от виното без бентонит.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2012, 08:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Студа помага много, моето вино вече е бистро, обаче имам нов проблем моля помагайте не знам как да го накарам да се възпроизведе отново в празните бутилки на ръба съм може и да не изкарам до нова година.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2012, 09:30 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
"изчакай още месец....да видиш какво още ще падне от виното без бентонит."

То това без бентонита преди двата градуса стоя доста в студена стая, така че не е точно както го описах. И в двата случая падна много винен камък (това е след 2 пъти откаляване на утайки и вече друго освен винен камък почти е нямало). Неочаквано много. И падна на много плътна и твърда утайка почти бяла. Нямах никакъв проблем да отделя виното, винения камък така си и остана сбит на дъната на тубите. За жалост няма да изкара още цял месец за да видя дали ще падне още нещо. Това с бентонита вече отиде. Иначе без студ просто не го виждах как може да се избистри, и с бентонит (+ студ) наистина става много бързо, за седмица-2 пада всичко...

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 107 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Мартин85 и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима