Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 18:06

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2013, 21:54 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
ами те вече са ферментирали-нали така преди пресоването?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2016, 19:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Вчера купих една бутилчица от 0.60 мл каберне фран...не би ли трябвало,ледените вина да са от сортове,издържащи на по студен климат?
Имам едно 3 годишно грозде на астма,което ако се остави необрано до февруари....то пък и студ няма тук..иначе като идея може да стане,ако не го изядат осите
Няма ли други опитвали такова вино?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2016, 22:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Да,опитвал съм но бяло...немско ъъъ или пък беше канадско????Беше ми сладко...с не дотам висок за мен градус,като марсалата например.
Не ми допадна...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2016, 22:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Ми от червените май най често се използва каберне фран. Колко го купи? Казват, че истинските са 60-100 евро нагоре. Щото си трошели пресите като ги мъчат със замръзнало грозде :) .
Адаш, ти не се мъчи. Не го чакай да замръзне на асмата. Щом в естествени условия се образуват ледени кристалчета вътре в зърната и по този начин се вдига захарното съдържание, значи трябва да стане и във фризера - криоконцентрация.

Има и обратна технология - чрез изпаряване на част от водата, ама не винаги е добре за вкуса, та трябва при по-ниска температура и под вакуум.

Само не ми е ясно какви дрожди ползват, че да тръгне ферментация, да докарат до 12%алк и да остане сладко...парвоначалната захарност сигурно отива към 40 Bx :nixweiss:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2016, 16:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Това струваше 10&..канадско е,иначе от друга фирма,бутилка 0,7 л струва 320$.
Дадоха ми да дегустирам от тази,която струва 320,но не ми направи особено впечатление...много захари и слаб аромат.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2016, 12:19 
Offline

Регистриран на: 29 Май 2008, 17:49
Мнения: 150
Здравейте. Идеята е да се ползват сортове които зреят възможно най-късно за да няма завехване на чепките преди бране. Поради тази причина за мен е малко неприемливо използването на Каб. Фран (още повече, че това е любимият ми сорт и лично аз не бих го прахосвал). Самата процедура е доста кекава и трудна за изпълнение в домашни условия, но дори да ви се прави гроздобер при минусови температури (дело достойно за уважение), основният проблем е бързата преработка (яка преса) и най-вече предпазване от окисление. Все пак ако някой се пробва - желая успех и после да се похвали независимо от резултата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2016, 22:26 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
бай Танас написа:
Само не ми е ясно какви дрожди ползват, че да тръгне ферментация, да докарат до 12%алк и да остане сладко...парвоначалната захарност сигурно отива към 40 Bx :nixweiss:

Предполагам, кои да е с толеранс до 16-18%...после сами спират или ги спират на определен етап.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: tos и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима