баджо написа:
Мискет , като възприятие е по лек аромат от муската- а бе с една дума муската е нещо по наситено,и по тежко като аромат, ама това зависи от този който го пие (как ще го определи сам за себе си).
Нищо вярно...
banichkata написа:
се използват и за изтъкване на вкус при дегустации, когато искаш да отбележиш
аромата от десертно грозде във виното. Точка на спора.

Както и тук нищо вярно.-

десертни...

Кой отбелязва аромат на десертни сортове във вино...и какво ще правят там тези сортове?
Има едни книжки..Ампелография...Също така и Държавен вестник-Класификация на винените сортове по лозарски райони ...
Кашата си е пак чисто българска...а да и турска...и там имат този "проблем"-мискет -мускат
Има цяла група сортове, които се наричат "мускатови" те имат характерен мускатов аромат. На български думата за аромата е "мискетов" - просто са синоними, съответно така се наричат доста сортове. Названието "мискет" се използва и в други страни (напр. Турция). Мускат Отонел (Muscat Ottonel)е отделен сорт, който е от групата "мускатови" или "мискетови" сортове, но правилното му название е "Мускат Отонел". Грешно е да се нарича "Мискет Отонел".Сорта "Мускат от Хамбург" (Muscat de/of Hambourgh) се нарича още Black Hamburg, Black Muscat или Хамбургски Мискет в България. Това са синоними, които се използват в различните държави. Не е грешно да се използва, който и да е от синонимите.Друг пример е сорта Червен Мискет-не е десертен

, който си е типично български сорт и не е допустимо да се нарече, например "Червен Мускат".