Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 00:37

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 276 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 22:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Трябва и една тема-ВиНата които не трябва да опитваме...щот и тук ги има доста,както и при вас


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 22:21 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
ilu6a написа:
Не съм съгласен много с горното мнение за ПРОДАДЕНОТО вино...Купувал съм десетки вина ,които втори път няма да взема...ето поредното...Турска Сира известна винарна..пълен боклук...мирис вкус-тоалетна...
Прикачени файлове:
IMG_0711.JPG

Точно това имах предвид!!!
Като купиш и кусаш и не ти хареса повече не купуваш.После споделяш с близки и приятели и те не купуват.И обратното.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 22:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
Абе хора, при толкова вино дето правите, и от магазина ли купувате? :D
Като се случи хубава година, от края на октомври до началото на април-май (да не казвам повече), не купувам от магазина. Е, като се случи тук-таме да ми подарят бутилка, пия, ама иначе не.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 22:57 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Така е ,правим си вино ,но и купуваме!Мъчим се да си сверим часовника ,но все изоставаме. :datz: Във реномираните винарни прилагат много добри техники на отцеждане ,ферментация ,избистряне и отлежаване на виното.Да не говорим ,че там избистрянето се прави при -4 градуса Целзий,бъчвите за вино се сменят на 18 месеца,виното се затваря във бутилки и между самото вино и тапата има азот а не въздух.Всичко това ние не можем да го направим в домашни условия ,но се стремим да достигнем техните показатели със собствени сили и по възможно най-чистия и евтин начин. Затова е и този форум за да обсъждаме и споделяме опит по между си.Накрая оставя удоволствието да ноточиш кана вино собствено производство и със гордост да установиш, че всичко направено си е заслужавало труда.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 11:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Поста на свата много ми хареса :prost: и в тоя ред на мисли мога смело да заявя, че след виното, което описвам в момента си сипах чаша БорисДжиПи, реколта 2012, купаж Каберне 70%, Мерло30% и то не ми се стори безлично даже напротив, голям кеф :)
Не съм подбирал декора и композицията, за което се извинявам ама бързах :) та... "разходете се" до Южна Африка ако вече не сте го правили. Изключително интересни вина, след онзидешната австралийска Сира тука вече имаме съвсем сериозен изключително богат, и много интересен вкус, лекия аромат на кафе, за който загатва името на виното удря право в десетката. Choco chino, Shiraz 2010!
Изображение
Изображение
Това го прави един приятел преди седмица, но сегa го видях и моментално го слагам за цвят :)
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 14:42 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
То май първо му трябва една ракийка :D :D :D

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 17:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
Да не реши някой, че съм против купуването на вино. Просто ми беше интересно, какво мислят хората, които правя собствено вино. Аз самия съм принуден да си купувам през лятото (в повечето случаи, бяло), но тогава или нямам свое, или пък отлежава. ;)

Няма да е лошо, ако има възможност към снимките да се спомене и цената на виното. От чисто любопитство. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2012, 08:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
ето това вино ми скри шайбата
Прикачени файлове:
phpcu3o9XPM.jpg
от манастир някъде в Молдова,обаче това с градусите
Прикачени файлове:
phps9xyG1PM.jpg
,.......няма кой да научи монасите да мерят захарност и алкохол :lachtot: ,щото като мерих,се оказа 9% алкохол и 6% остатъчна захар.......9+6 е 15,не 16 :lachtot: ,на някой може да му хареса благо вино,......има много да учат монасите :)


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2012, 17:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Тия манастирски, сувенирни и прочие вина ...... скоро отварях един такъв грузински подарък само дето не му беше станал оранжев цвета :)

Та скоро беше ден на божолето и не по мое желание пробвах ето това вино .... ами никога не бих си купил божуле, аромат почти никакъв вкус никакъв на оцветена минерална вода леко горчива мога да го оприлича.

Изображение

И ето това странно македонско каберне пробвах оная вечер, по принцип старите вина са ми малко непонятни на тоя етап не ги разбирам и не ги харесвам, но съм пил скъпи и отлежали вина та за това мога да кажа единствено че не беше развалено или вкиснато, но от там нататък доста посредствено ми се видя.
Изображение
Много смешен език е македонския не мога да повярвам, че ползват тоя диалект за официален език :)
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2012, 21:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
За това пък мезетата са винаги на ниво :klatsch:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2012, 09:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Там няма какво да се обърка :) иначе с виното чат пат удрям на камък :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 00:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Нещо италианско от Тоскана леко трапезно вино ако може така да се каже без кой знае какви аромати и вкусове.
Няма да го повторя.
Изображение

И първата пастърма, която направих за сезона, нямаше как да не я осмисля с една чаша от моя купаж :)
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2012, 17:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Мавруд резерва 2006-Асеновград.Да ме извиняват съгражданите :) .......вино,което няма да повторя и незапомнящо се с нищо,единствено с хубавият цвят напомнящ на мавруд
Прикачени файлове:
phpbgeDvaAM.jpg
и донякъде съм съгласен с това
Прикачени файлове:
phpz4YoCdAM.jpg
с малки изключения


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2012, 17:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 354
borisgp написа:
Другото вино, което пих скоро и ми направи впечатление е бутилка Капатово, 17 лв струва в Каса вино, но там цените са надути.Купаж от Сира, Пти Вердо, Марселан и Примитиво 2011. Лозята са техни до колкото знам засадени по препоръка след изследване на почвата. Резултатът е наистина забележителен!

И аз имах честта преди време да се порадвам на една такава бутилка :klatsch:
Чувството и усещането бе невероятно! Нищо общо с общият миманс...
Едно браво на производителите!
:respekt:

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2012, 20:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Да, Капатовото е страшен кеф и в момента набирам енерция за да го пробвам пак преседи ли 10-15 мин. извън бутилката така се разкрива, че направо ти пада шапката :respekt:

Наско тоя Мавруд съм го пробвал преди няколко години, когато не разбирах от вино :lol: и тогава пак му писах слаб 2 :)

ПП

И сега не разбирам много, но ми се иска :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 276 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: GunGod и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима