Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 13:01

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2015, 20:23 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1119
Местожителство: Дупница
Станиле , ако идеята със зехтина ти допада (по принцип върши работа) да знаеш че още по добро средство е течният парафин ! Продава се в аптеките.

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2015, 21:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
Просто го споменах като вариант. Предпочитам го в салата. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2015, 21:04 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1119
Местожителство: Дупница
- Течният парафин ли ?! :megagrin: Той предизвиква леко разстройство - за това си продава в аптеките , като леко слабително ! :furz:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2015, 21:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
Не, зехтина. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 06:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2011, 11:16
Мнения: 29
Бутилки от безалкохолно и мим. вода, препълнени е най сигурния начин,а око се пие младо не се притеснявайте от кислорода,всичко друго е ала бала.Имал съм случаи когато прави риза-лека пелина отгоре,и трябва да се следи и отстранява ако нараства във времето,защото се къса и падат парчета,към дъното повреждайки виното.Но при мен последните години не се е появявала ,защото често загребвам с каничка и ИЗПРЕВАРВАМ КИСЛОРОДА ДА НАВРЕДИ НА ГОРНИЯ СЛОЙ ВИНЦЕ. :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 07:43 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1119
Местожителство: Дупница
Ха ха :lol:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 10:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
msergiev написа:
Ха ха
Не се смей, не е смешно-тъжно е.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 13:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
:shock: По бърз от кислорода , бааа :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 17:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2011, 11:16
Мнения: 29
Защо ти е смешно бе млад еж,кое вино ще се съхрани по добре и по лесно? Моето,което е напълнено в шишета или твоето с парафина? Вината ви се нуждаят от химия,защото не гледате какво смилате. Ако някой има желание мога да му дам адреса да види какво вино правя. Недей те се престарава толкова,воден клапан-кво ще стане ако няма,само с нахлупен капак? Запазване на виното в съда -ЗА КЪДЕ И ЗА КОГО ЩЕ ГО ПАЗИШ ? Нали го правиш за пиене ? Та парафини, та вакумирано като създарма,та какво ли не беше.Като,че ли с тонове произвеждате и ще бутилирате за отлежаване та се шашкате толкова.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 18:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 563
Местожителство: София
а на здраве написа:
Като,че ли с тонове произвеждате и ще бутилирате за отлежаване та се шашкате толкова.


Бе аз лично тонове не правя, но има колеги, дето го правят! Така че...

И, да, предпочитам да пия бутилирано от миналата или по-добре дори от по миналата, защото: "И никой откак пие старо вино, не ще поиска веднага ново; понеже казва: старото е по-добро." Лука 5:39

Цитата е по Чичко Гугъл, не по евангелието, за което се извинявам.

Вкусове разни!

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 20:41 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1119
Местожителство: Дупница
Амин ! :prost2:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 21:00 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
Стремя се да правя виното си по правилата и аз не харесвам да пия младо вино затова добре подържам бъчви в които отлежава виното ми около година но колкото и да се старая всяка година все има по някой гаф......та си задавам въпроса колко е важно херметичното затваряне на сьда при тихата ферментация. Тази година единият ми бидон не се затвори добре и явно така ще птотече тихата та се чудя на какво и колко ще се отрази това на виното


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 06:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2011, 11:16
Мнения: 29
Щом ще отлежава това е вече друго,действай по правилата.Това моето се пие до април,но съм правил проби,много пъти по няколко бутилки двулитрови, колкото вино ми е останало не изпито.Пълня до горе,без грам кислород,и го съхранявам в дълбока маза където температурата е почти еднаква целодневно дори и целогодишно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 06:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2011, 11:16
Мнения: 29
за тихата не се притеснявай от кислорода,само от време на време почиствай капаците,защото се залепя една мазнотия,миризлива. След като си сигурна ,че виното е преключило тх. фер.-декантирай,после па правилата от форума.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 09:46 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
а на здраве написа:
за тихата не се притеснявай от кислорода,само от време на време почиствай капаците,защото се залепя една мазнотия,миризлива. След като си сигурна ,че виното е преключило тх. фер.-декантирай,после па правилата от форума.

Подобни изказвания,на база опит няколко литра в мазето са просто неуместни.

ika написа:
. Тази година единият ми бидон не се затвори добре и явно така ще птотече тихата та се чудя на какво и колко ще се отрази това на виното

Намери начин да го затвориш така ,че да е на воден клапан.Редица проблеми ще си спестиш и окислението е най-малкия.
В момента когато няма завършена ферментация,виното е често пъти чудесна среда за различни видове бактерии,които не желаем във виното.
Така отворено предоставяш достъп на бактериите и шанса нещо да се обърка нараства драстично.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима