Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 22:43

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2012, 09:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Мар 2012, 15:20
Мнения: 48
Всяко нещо в този живот си има място т.е. готовото вино в бурето! Но ако става въпрос за бидон, най-добре е да се отлее плаващ капак от парафин.4-5кг. парафин е нищо пари и може да се ползва с години!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2012, 10:23 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
мда...парафина е вариант..използван по винарните...:
Прикачени файлове:
DSC01992.JPG


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2012, 10:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Не променя ли вкуса и мириса?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2012, 11:23 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Амии когато става въпрос за:
Прикачени файлове:
DSC01988.JPG

НЕ...ама това са 5 кубика )))
За по-малки количества незнам...


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2012, 20:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
:megagrin: Падне ли ми технолога ще му бия табани :datz: май така излиза :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 21:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Днес съм се дълбокозамислил :D , след като източвамизпивам част от виното , не може ли да подавам въгл. двуокис който си го произвеждам в туба 10л в която ферментира жито или каквото и да е ?
Тубата ще е близо до бидона .
С маркуче ще вкарвам газът в бидона , който пък има изход с воден затвор.

Така пускат СО2 в аквариумите , за да не ползват отделни бутилки с втечнен газ под налягане .

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 14:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Така ... ако искам да запазя виното с парафин, както е дадено на снимките в горните постове, първо трябва да разтопя парафина,след това го изливам в течно състояние върху виното и той след втвърдяване върху повърхноста на виното, не допуска да има допир между виното и въздуха, така ли е ? От бурето или бидона започвам да си точа вино , нивото му спада и какво става с парафина освен да стои в първоначално излято ниво. Въобще не ми се вярва по-този начин да го опазя. Става сигурно само за съхранение без източване на вино.Вероятно ако излея течен парафин със сигурност ще стане.Някой съхранявал ли е виното при домашни условия по този начин - с течен парафин? Какво количество течен парафин е нужен за 100 л бидон? И последно-откъде се купува ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 17:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Честно казано няма да си сложа тая извратена гадост върху винцето каквото ще да става по скоро бих го газирал на наново, толкова му гласих ароматите и сега да му плясна нещо отгоре незнам :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 17:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
borisgp написа:
Честно казано няма да си сложа тая извратена гадост върху винцето каквото ще да става по скоро бих го газирал на наново, толкова му гласих ароматите и сега да му плясна нещо отгоре незнам :megagrin:

Първото нещо за което се сещам е, да "постелиш" готварско (найлоново) фолио, и чак тогава да изсипеш парафина.
Разбира се, не съм сигурен дали ще стане. :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 17:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
caribi написа:
...Вероятно ако излея течен парафин със сигурност ще стане.Някой съхранявал ли е виното при домашни условия по този начин - с течен парафин? Какво количество течен парафин е нужен за 100 л бидон? И последно-откъде се купува ?

Ако имаш ромска махала наблизо, иди питай те явно знаят( на втората минута)



Ако ли не, идеята на Емо е по-добра: 1кг. захар, 4-5 литра вода, лимонтозу, дрожди, ДАФ, магнезиев сулфат... Като спре да пуска газ зареждаш нова доза, а старата в мини дестилатора и хоп литър водка :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2012, 10:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Те ромските махали навсякъде , ама това е друга тема.Дали ще се приложи метода също не е от значение, просто човек да знае различни изпитани и приложени в практиката методи.Ама явно трябае да се ходи в ромската махала.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2012, 10:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Дали ще си сложиш тази "гадост" в твоето вино няма значение, както виждам от снимките се прилага във винзаводите, съответно като си купуваме купешко вино ние консумираме вино съхранявано с тази "гадост".


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2012, 10:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Аз съм сигурен, че такова вино не си купувам! Казвам го съвсем сериозно.
Може и да не оказва никакво влияние но...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2012, 10:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
caribi написа:
... просто човек да знае различни изпитани и приложени в практиката методи.


Това с течния парафин е твоя идея и едва ли някой я е пробвал. Защо не отсипеш 1-2 литра в някакво шише и да добавиш парафин. След известно време провери дали виното е запазило качествата си (здравето си) и дали освен слабителния ефект парафина няма някакво негативно въздействие върху вкуса и/или аромата. Ако се получи добре, сподели и тогава много хора ще са ти благодарни.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2012, 12:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Мар 2012, 15:20
Мнения: 48
Ако някой си мисли ,че шибаният му пластмасов бидон е по-чист от парафина/восъка е в голяма грешка! Само да уточним ,че става въпрос за стопен парафин , а не естествено течен с ,който си лъскаме обувките!
Цитирам:Натурални восъци (парафинови восъци):
Получават се от леки мастни дестилати и са съставени от около 90% прави въглеводороди (20 до 30 карбонови атома).

Животински (пчелен восък, ланолин, лой);
Растителен (карнауба, канделила);
Фосил или минерал (церезин, монтан, озокерит);
Нефт (парафин, микрокристални восъци, петролатум).
Всички тези се водят индустриални восъци и се използват в хранително вкусовата промишленост!
Във винопроизводството също, пр. всяка тапа на бурето е парафинирана с цел херметизация. Начин на парафиниране: стопения парафин се излива в средата на бидона така ,че бавно да се разширява в кръг до като стигне стената,ако искаме да е плаваш ,тогава с макетно ножче освобождаваме от стените .Малката цепнатина няма да укаже значително влияние,защото 99% от повърхноста е защитена от пряк контакт с въздуха! И все пак до парафина се прибягва тогава,когато е настанала непредвидима ситуация и трябва да се херметизира бързо и за неопределено време. Иначе историята с едно бидонче от,което трябва да се смуче всеки ден е повод за смях...решението е бутилиране Точка


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: hards и 13 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима