Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 20:00

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2012, 13:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Илиян от Италия ползваше течен парафин , специален за вино .
Беше му мн харесало , освен цената , там си беше скъп .
Няма миризма , уплътнява до стените ...

"Все пак поднасям извинения на слабохарактерните и тънкообидните "

... Е колега , можеш да пишеш малко по- нежно :D виж масовият стил тука , какво ще ти струва ?

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2012, 15:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Виноградец, малко бурно реагираш. Кариби писа за течен парафин, колегата Борисбг сподели че не му харесва идеята, а аз подканих Кариби да опита и сподели. Никой не опровергава поста ти за парафина, а течния пък се продава в аптеките за перорално действие. Не знав с какъв вкус и аромат е, но явно си има( някъде в темата на Илиан) и винарски който е неутрален и върши работа. Така че в случая не си прав. Инак благодарим че сподели метода за добавяне на парафина, дори и да не е подходящ за ползване( макар че що пък не).
Колега Борисбг знам че не си доволен от виното купено от с. Виноградец, но не знаеш какво е виното на колегата Виноградец ,та забележката и на мен ми се стори доста обидна.

emil emilov написа:
... Е колега , можеш да пишеш малко по- нежно :D виж масовият стил тука , какво ще ти струва ?

точно така :2thumbs:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2012, 19:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
E добре де, снимките с парафина от горните постове нали са от винзавод, където ползват този начин за запазване на виното? Или аз бъркам нещо :censored:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2012, 20:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
:megagrin: Абе вие не пиете ли в събота вечер , че се набирате като червей по мокра буца :zauf2: :sauf:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2012, 21:19 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Без квалификации ако обичате!

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 00:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Нещо май ме споменахте, та ще се намешам в темата. Утре ще снимам точно това което ползвах и евентуално ще напиша подробности.

Както спомена баце Емо, цената е висока, но резултата е повече от доволен. При високи тесни съдове е по-рентабилно.

Ползвах го първата година и останах доволен. Втората година не ми се харчеха пари. За тази не съм решил, макар че почвам да се замислям.

п.п. Това което ползвам аз не се втвърдява.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 00:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Извинявам се колега от Виноградец, това, че два пъти опитвам лошо вино от Виноградец и веднъж ме излъгаха местните, че в Славовица не се продава грозде не е повод да те упреквам в слабо винопроизводство.
Ще изтрия тази част от поста си другата мисля да оставя.

Искам да упрекна админа, че ми е изрязъл освен квалификациите и целия пост, сумати време го търсих да си го оправя...... :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 02:14 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
ivobal написа:

emil emilov написа:
... Е колега , можеш да пишеш малко по- нежно :D виж масовият стил тука , какво ще ти струва ?

точно така :2thumbs:

аз пък не упреквам директния изказ на Борис

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 09:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
ilu6a написа:
ivobal написа:

emil emilov написа:
... Е колега , можеш да пишеш малко по- нежно :D виж масовият стил тука , какво ще ти струва ?

точно така :2thumbs:

аз пък не упреквам директния изказ на Борис

То това на Емо, не бе към Борис, пък моето принципно към всички. Ма след метлата се пообъркаха нещата и се позагуби нишката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 18:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Не се задълбавайте в разправий ... докато не се разправим с проблема с парафина :D
1 ви въпрос - дали течният парафин по аптеките ще мирише и съсипе виното , и колко струва ?
2- втори , не може ли да се пусне в бидонЯ да плува някакъв пластмасов , или хромникелов капак , и отстрани да се насипе течен парафин :D ?

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 20:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Това е шишенцето. Аз ползвах литрови, това е малка опаковка.

Пише вазелиново олио, а в скобите течен парафин. В случая май са важни буквите F.U. които ако не се лъжа са индикация за високото и качествено прочистване - не оставя вкус и мирис и може да се ползва в хранителновкусовата промишленост.

По принцип се слага виното в дамаджана и се сипват 1-2 сантиметра. Излиза евтино, защото гърлежа е тесен. При бидон сметката е дебела, защото трябват няколко литра.

После ще пусна снимка с чаша вино и малко от тази течност.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2012, 09:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Мар 2012, 15:20
Мнения: 48
Много е трудно да се опази виното от нежелани вкус,мирис,цвят! Всеки допир на виното с каквото и да е (в т.ч. и парафините) автоматично се записва в характера му заради това ,че е антиоксидант! Още немога да се съглася с с това ,виното да се съхранява в красиво и цветно бидонче :D,защото няма в света бидон ,който да не се подпише в характера на виното така ,че колегата задал темата/въпроса е преглътнал доста голям компромис и най-малкото ,което му трябва е парафина.Опитвам се да не звуча афектирано,ама нали тук в клуба на "сериозните мъже" обръщаме внимание на важните неща!..borisgp: живи и здрави догодина се обади и ще поправим грешката и помни ,че хубавото вино не се продава на пътя от ,където най-вероятно си направил някой мърляв селянин щастлив.Относно течния парафин признавам си до сега незнаех ,че може да се излее във виното,но щом колегата е пробвал съм длъжен да мълча.
ПП. по календара на винаря, време е за откаляване на бялото-сухо вино!

"Аз го пия за цер, а той ме прави като дзвер!"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2012, 10:07 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Виноградец написа:
Много е трудно да се опази виното от нежелани вкус,мирис,цвят! Всеки допир на виното с каквото и да е (в т.ч. и парафините) автоматично се записва в характера му заради това ,че е антиоксидант! Още немога да се съглася с с това ,виното да се съхранява в красиво и цветно бидонче :D,защото няма в света бидон ,който да не се подпише в характера на виното !"

Не мога да се съглася с подобни лишени от наука писания...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2012, 10:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Мар 2012, 15:20
Мнения: 48
ilu6a написа:
Не мога да се съглася с подобни лишени от наука писания...

Да разбирам ли,че трудно или въобще неможеш да различиш вино стояло в бидон!?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2012, 10:20 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
от това стояло в ползван дървен съд на 100% ще го отлича и без да го опитвам.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима