Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 12:57

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2013, 11:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Ок, [b]stanilabg[/b], разбрах. Ами да, CO2 е по-тежък от въздуха. Но ако не е уплътнено ще избяга и той. Не знам след колко време, но...
Та си мисля аз нещо да сложиш м/у капака и ръба на бидона. Боукит (болкит), знаеш ли го това? Ама едва ли ще намериш там. Мисля си и за пластелин, нещо. Как ти се струва? предполагам, капака има вдлъбнатина там, където ляга. Та там да сложиш този пластелин, след като си го намачкал и е омекнал. Затваряш, притискаш, тежест някаква и през щуцер подаваш газа. Може би втора дупка за клапана за да следиш какво става. Нещо такова ми се върти на мен. Дано съм те насочил. Силикон също ми се върти като вариант. Но не да залепиш капака, а да му направиш уплътнение от силикон. Сещаш ли се как?

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2013, 12:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
lhristov, благодаря за съветите. За болкита се сещам, май "мечо говно" му викаха, ако не се лъжа. :D Мисля, че и тук имат нещо подобно. Ще видя утре какво ще намеря, че днес е неделя.
За пластелин също се сетих, ама нещо не ми вдъхва надежда. :verzweifelt:
За силикон не съм се сетил. Какво мислиш под уплътнение? Не ми се маца бидона с него.
Чудех се, дали с някакъв гумен маркуч, няма да стане работата. Или с уплътненията за прозорци и врати, които продават в строителните магазини.
Клапан не смятам да слагам. То ако създам такова налягане, че да преодолява водата в клапана, със сигурност няма да издържат уплътненията, т.е. ще тръгне от там да изпуска, вместо от клапана.
Смятам да му подавам по 1 балонче в секунда и така да поддържам някаква доза СО2. Пък ако ще излишъка да избяга.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2013, 22:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2009, 17:51
Мнения: 89
Местожителство: Пловдив
А не може ли да забъркаш едно по-жилаво тесто от това за уплътнение на казан и да замажеш с него? Когато замазвам казана за варене добавям върху тестото накъсани памучни ленти добре навлажнени. След изсъхване платът е запечатал тестото и изпускане няма! Нека не забряваме, че в доброта старо време нашите прабаби за колосване на дрехи са използували нишесте - не скъпо и рационално - след изглаждане с ютия ризите са стояли скато доспехи... :lol:

_________________
За добрият рибар, лошо време, силна ракия и зла жена - няма.
C2H5OH - сипи 2, ха още 5... охааааааааааа...:-)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2013, 22:46 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Шестото ще е доста добра среда за развитие на каквито се сетиш бактерии.
Аз уплътнявам със силикон...после не е проблем да се развие капака и почисти.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 00:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
В жлебът на капака полагам 5мм силикон с пистолета .
Оставям го 2 часа отворен да направи коричка и да не лепи .
Намазвам ръба на бидоня с краве масло , и затягам леко капакът , силиконът добива след 2 дена формата на ръба , тогава развивам и оставям да се измерише ...
Получава се перфектен , подобен на гумен уплътнител .
Тия дни ще го снимам ако не е ясно ...

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 00:52 
Offline

Регистриран на: 17 Сеп 2009, 23:59
Мнения: 13
Въпросът ми е към тези,които вече са използвали BAG IN BOX за съхранение на вината си-как става пълненето на виното в тях в домашни условия? :datz:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 06:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Ное 2010, 11:31
Мнения: 91
Пълни се през отвора където се слага канелката почти до горе, след което монтираш канелката и оставяш въздуха в най горната точка, стискаш я докато тръгне малко вино, това означава че си изкарал въздуха и си готов...

_________________
victoryvt написа:
Извод : Уискито е най-евтината ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 07:35 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
А как се сваля канелката?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 09:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Той си идва разглобен Баг-ин-бокса - канелката е откачена и е на конус, после като я забиеш в отворът вече не може да излезе. Аз открих начин и със забита канелка да пълня ама е триково ваденето на черчевето и трябва да е от един определен тип затваряне.
Става въпрос за тия канелки дето са с бутонче отгоре. Като ги стиснеш те с едно буталце отварят отвора. Това буталце се закрепя със "щракване" към бутончето. ТРябва да се натисне яко така че цялата плоска част на буталцето (демек челото и сегмента :megagrin: ) да излезе и отдолу да се покаже стъбълцето. Подмушваш отдолу една ножица или нещо подобно и натискаш директно нагоре като внимаваш да не деформираш "челото със сегмента" които де факто уплътняват отвора. С пукване трябва да излезе цялото "буталце" и вече може да миеш и наливаш. След това просто натискаш от едната страна бутончето на канелката а от другата страна буталцето докато се чуе отново щракване и си готов. Много е трикова работата с буталцето леко да се деформира и работата отива на "пошел на х*й блять" щото вече не може хубаво да уплътни...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 10:22 
Offline

Регистриран на: 17 Сеп 2009, 23:59
Мнения: 13
А някой интересувал ли се е какъв е материалът,от който се произвеждат BAG IN BOX и колко време може да се съхранява виното в тях преди да се отворят?
Защото ако виното може да стои в тях 2-3 години без проблем,то специално за мен те са чудесна алтернатива на стъклените бутилки и като финансов разход,и като труд и време за бутилиране.
Хубавото е,че винаги ако искаш можеш да бутилираш я за подарък или друг повод някоя бутилка от BAG IN BOX-а :D :D :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 10:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Отвътре е някакъв полиетилен, отвън е алуминиево фолио.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 21:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
""Неръждаемите съдове имат и херметичен капак, който може да се мести според нивото. Ако намерим начин да вкарваме CO2 /че с азота е по-трудно снабдяването/ на мястото на източеното вино, мисля че не е нужно и да местим капака. Така ще можем да си цоцаме младо вино, докато дойде време да се бутилира :2thumbs: :prost:"...

Така е,нерьждаемите сьдове наистина имат херметичен капак,но той е плуващ на нивото на виното.Отстрани на капака има силиконов упльтнител,който се надува с помпичка.Като си пуснеш колкото искаш вино,капака си се смьква сам с нивото на виното,помпиш с помпичката,упльтнява се и проблема с вьздуха го няма...Не ти трябва СО2,серниста или КМБС.Така е измислено,че вьздух при виното НЕ ОСТАВА!Или е пренежебрежимо малко!Освен това,на сьщият този капак има клапанче и изход,ако решиш да правиш тиха ферм.,да има кьде да си монтираш шлаух за воден клапан.
При надуто упльтнение дори и да отвориш крана,вино не теква,и цял ден да чакаш-няма....Вакуум


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2013, 13:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Май 2012, 23:55
Мнения: 22
Местожителство: враца
Здравейте на всички. Имам един колега който казва, че на сто и двадесет литров бидон се слага 50 мл глицерин който си стой над виното и служи за предпазване от въздуха! Някой да знае нещо? Не се ли смесва глицерина с алкохола за стареене и омекотяване?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2013, 14:05 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
глицерина се смесва с вода без никакви проблеми,та не вярвам да остане като защитен слой...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2013, 14:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
topalski1245 написа:
Здравейте на всички. Имам един колега който казва, че на сто и двадесет литров бидон се слага 50 мл глицерин който си стой над виното и служи за предпазване от въздуха! Някой да знае нещо? Не се ли смесва глицерина с алкохола за стареене и омекотяване?

Става с течен парафин, или нещо на което така му казват.Илиян Илиев беше писал нещо по темата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: stinger, Пан и 14 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима