Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 27 Юни 2017, 05:07 Дата и час: 27 Юни 2017, 05:07

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2012, 20:17 
Offline

Регистриран на: 03 Дек 2011, 09:24
Мнения: 1
Сложихме каберне в 2 бидона (23 % захарност) ..и след 4-5 дена ги затворихме плътно, свързвайки ги с маркучи поотделно, като всеки маркуч е поставен в шише с вода, с цел протичане на тиха ферментация.
В едното шише излизат мехурчета в резултат на ферментацията, а в другото не излиза нищо. Каква би могла да е причината и какво би могло да се направи?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2012, 20:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2011, 15:48
Мнения: 131
Местожителство: Варна
Например нехерметичност на втория съд?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2012, 20:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2628
Местожителство: ''Survivor'' България
kras_h написа:
Сложихме каберне в 2 бидона (23 % захарност) ..и след 4-5 дена ги затворихме плътно, свързвайки ги с маркучи поотделно, като всеки маркуч е поставен в шише с вода, с цел протичане на тиха ферментация.
В едното шише излизат мехурчета в резултат на ферментацията, а в другото не излиза нищо. Каква би могла да е причината и какво би могло да се направи?

Провери второто шише!!!! сигурен съм че 'издиша' от някъде водния клапан, не е проблема във ферментацията...

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2012, 21:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 335
:megagrin: Отвори капака на съда където няма ферментация и гледай за какво става въпрос -има или няма ферментация. Какво има да се чудиш :?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2012, 23:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
Това го обсъждахме в друга тема...не е задължително да бълбука,затова е тиха ферментация.Можеш да провериш все пак дали издиша като натиснеш капака или стените на съда...при натиск би трябвало да бълбука където трябва,а не да издиша.
Маркуча да е потопен 1/2 см да няма голямо съпротивление за излизащия газ...
Сигурно в бидона,който бълбука има повече утайка и все още протичат по-бурни процеси.


Върнете се в началото
  
 
 [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима