Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 13:34

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ЗА НАЧИНАЕЩИТЕ!!!
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2012, 21:08 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 17:56
Мнения: 11
Здравейте на всички!
Предлагам една тема в помощ на всички , които са от скоро във "винопроизводството" - правенето на домашно вино!
Идеята ми е всички т.нар. "досадни въпроси" за Капацитетите във форума да се постват тук,
и ние "прохождащите" в Изкуството сами да си помагаме , поучили се от от собствен опит и Естесвено под зоркото око на
хората с потенциал и опит , които не липсват във форума!Адмирации към всички!
Надявам се темата да се понрави на всички от Sitesdmin-a до последния регистриран.
Аз лично се занимавам с домашно винопроизводство от 4 години , чета във форума от около 2 годинни,
и благодарение на хората като ilu6a и компания смятам че бележа прогрес всяка година!
Предлагам да започнем Тема - "Краят на тихата ферментация , отзиви от ползването на дрожди ЯМКФ , третиране с бентонит,откислители и съхранение на "младото вино" , бутилиране , клапани и т.н.
Надявам се темата да е полезна за доста Ентусиасти!!!
"Да не преоткриваме топлата вода за себе си "


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2012, 22:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Организмите, които провеждат ЯМКФ са бактерии не дрожди :) Аз ги сложих късно и нямам отзиви и не виждам как мога да разбера дали процеса е протекъл или в кой етап.
Въпреки всичко мисля да продължавам и за в бъдеще да си ги слагам, но навреме.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2012, 22:43 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 17:56
Мнения: 11
въпреки закъснението...
има ли разлика от миналата година?!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2012, 00:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Общата киселинност намаля,но не мога да сравнявам с миналата година понеже правих различно грозде по различен начин.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: stinger и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима