Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 22:02

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 16:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Авг 2012, 16:28
Мнения: 23
Ако само леко е изпухтяло е заради промяната в температурата - стоплило се е, разширило се е и е надуло бутилката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 16:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Всичките новобранци сме еднакви искаме да го изнасилим виното, остави го малко намира аз така направих и съм доволен дори и всичко наред да е пак му трябва време за да стане...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 16:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
koparambo написа:
Днес напълних половин бутилка с вино и я оставих на стайна температура.
След 2-3 часа отвих капачката и леко изпухтя,значи има тиха ферментация,а не би трябвало,защото виното е в гараж,където температурата е почти като външната.
Как да я спра тази ферментация ? При минусови температури,няма ли да изпукат гадовете и да спре от самосебе си ?


Първо, те гадовете я изпукат, я само полегнат долу във вид на утайка :)
Обаче ти трябваше до сега да си проверил едно нещо - захарността в края на ферментацията - при стайна температура 20гр. колко показвеа захаромера ? Ако е от малките дето от 10 надолу нищо няма - трябва да потъне целия.
Това е критерий дали има или няма ферментация !
А това че си внесъл студено вино, с много разтворен въглероден двуокис в стаята и след като се е стоплила бутилката е казало фъссс ... Това не е ферментация - просто разтвореният въглероден двуокис след стоплянето става в свободна форма и надува бутилката.
За проба - след като вече се е стоплила, остави я затворена още ден и виж дали се е подула.
И не половин, а цяла бутилка.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 18:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Ное 2010, 18:46
Мнения: 44
Искам още нещо да уточня,когато го преточих,останаха ми около 10л.и ги сложих в шише от минерална вода,точно от него налях и когато го наливах,от гърлото на голямата бутилка се рееха изпарения,като от цигарен дим.
Макар и много слаби,но все пак се забелязваха.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 21:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Дек 2011, 10:35
Мнения: 140
Приятел, такъв дим да се вдига, има нещо сбъркано . Да не си сложил вместо серниста, сярна киселина.Не се ебавам, ама пък и чак такива ефекти!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 21:56 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
ракиджия написа:
Приятел, такъв дим да се вдига, има нещо сбъркано . Да не си сложил вместо серниста, сярна киселина.Не се ебавам, ама пък и чак такива ефекти!

Няма как да стане.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 22:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Дек 2011, 10:35
Мнения: 140
Кое?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 22:40 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
да сложи сярна.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2012, 11:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Ное 2010, 18:46
Мнения: 44
ракиджия написа:
Приятел, такъв дим да се вдига, има нещо сбъркано . Да не си сложил вместо серниста, сярна киселина.Не се ебавам, ама пък и чак такива ефекти!

Не бе човек,сярната к-на си стои,ама гледам ацетона го няма,можи би него съм сложил.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2012, 11:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
:lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: Става все по интересно :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2012, 11:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 593
Местожителство: Пловдив
Сега остава да драснеш една клечка на виното и ... :megagrin:

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2012, 12:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Ное 2010, 18:46
Мнения: 44
Краси Радков пееше една песен "дъхът и като на змей" сигурно е пила от мойто вино.
:furz: :explode:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима