Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 14:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ИСКАМ МНЕНИЕ.
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2013, 16:09 
Offline

Регистриран на: 04 Яну 2012, 10:11
Мнения: 2
имам три асми перла.от отдавна се мъча да направя вино от перлата но всяка година тъкмо започне да се избистя и се усеща вкисване.правя го по червената технология. тази година опитах и по бялата,но пак макар и по късно пак започна да вкисва.пробвах в едно шише и с калиев метабисулфат,само дето му промени цвета и вкуса.знае ли някои нещо.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ИСКАМ МНЕНИЕ.
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2013, 20:50 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Трудно може да стане от Перлата ...с ниска захарност е и ниска киселинност...
Евентуално може да опиташ като повдигнеш захарноста до 23% тази година и ползвайки дрожди ,активатори ,че и подкиселител,вероятно и танини...да направиш вино с по- висок алкохолен градус и 3-4РН...така ще избегнеш оцетната бактерия.
Тя се развива във вина с нисък алкохол и високо РН...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: aleka и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима