Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 25 Юни 2017, 01:33 Дата и час: 25 Юни 2017, 01:33

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ИСКАМ МНЕНИЕ.
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2013, 16:09 
Offline

Регистриран на: 04 Яну 2012, 10:11
Мнения: 2
имам три асми перла.от отдавна се мъча да направя вино от перлата но всяка година тъкмо започне да се избистя и се усеща вкисване.правя го по червената технология. тази година опитах и по бялата,но пак макар и по късно пак започна да вкисва.пробвах в едно шише и с калиев метабисулфат,само дето му промени цвета и вкуса.знае ли някои нещо.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: ИСКАМ МНЕНИЕ.
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2013, 20:50 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6105
Местожителство: София
Трудно може да стане от Перлата ...с ниска захарност е и ниска киселинност...
Евентуално може да опиташ като повдигнеш захарноста до 23% тази година и ползвайки дрожди ,активатори ,че и подкиселител,вероятно и танини...да направиш вино с по- висок алкохолен градус и 3-4РН...така ще избегнеш оцетната бактерия.
Тя се развива във вина с нисък алкохол и високо РН...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима