Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 08:12

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2013, 16:42 
Offline

Регистриран на: 17 Яну 2010, 16:27
Мнения: 81
Разлика между магазинното и виното правено в домашни условия - 5 години учене и поне 5 години стаж с 5 бели и 5 червени сорта.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2013, 17:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
vinoirakia написа:
Разлика между магазинното и виното правено в домашни условия - 5 години учене и поне 5 години стаж с 5 бели и 5 червени сорта.

Голяма философия,няма що...ако има нещо да кажеш,кажи го,ако ли пък не,не гледай с учителски поглед.Тук сме се събрали да споделяме информация,а не да си показваме дипломите


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2013, 17:14 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Naskohondata1 написа:
Голяма философия,няма що...ако има нещо да кажеш,кажи го,ако ли пък не,не гледай с учителски поглед.Тук сме се събрали да споделяме информация,а не да си показваме дипломите

Недей така,че сега ще те пита дали като се преглеждаш искаш дипломата на доктора...обикновено така се обосновава.
...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2013, 18:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Фев 2013, 21:31
Мнения: 144
Местожителство: Горно Кирково
За мен разликата е в химията!Имам братовчед завършил ВИХВП Пловдив(сега е УХТ)1981-1985 , та той ми е обяснявал по негово време химията е била толкова напреднала в тази свера,че са докарвали виното на цвят,мирис,вкус и т.н.

_________________
Ракия се пие: с вода,без вода,като вода и вместо вода.Наздраве!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2013, 20:55 
Offline

Регистриран на: 29 Май 2008, 17:49
Мнения: 150
Моля те, нека братовчед ти да даде определение на "химия" и да каже как точно са го докарвали този цвят, мирис и вкус. Освен това ми е интересно къде е работил и по кое време.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 12:54 
Offline

Регистриран на: 17 Яну 2010, 16:27
Мнения: 81
"За мен разликата е в химията!Имам братовчед завършил ВИХВП Пловдив(сега е УХТ)1981-1985 , та той ми е обяснявал по негово време химията е била толкова напреднала в тази свера,че са докарвали виното на цвят,мирис,вкус и т.н." :explode:

Такива писаници какво заслужават, каквото и да му препоръчаш на такъв винопроизводител - все едно. :nixweiss:
После се сърдите, че някой казва - Ниско е нивото във форума. :wallbash:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 20:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Да, подобни писания наистина не заслужават внимание. Всеки може да каже каквото си иска и каквото е чул от агенция "Една баба сказала .... " Примери колкото искаме.
И аз не съм привърженик на крайни изказвания, но все пак нивото на форума изобщо не е чак толкова ниско. Аз поне не знам друг такъв в България. Достатъчно е човек да го посещава редовно и да добие представа. Обикновения човек винаги има какво да научи, стига да иска. Естествено, който само иска и чака на готово - обикновено създава принудително движение на въздуха над супата. Форумът не е идеален, но и никой форум не може да бъде поради отворения си характер, винаги може да има противоречия.
Няма смисъл от дразги на професионално или любителско ниво :prost: Георги, хубаво е че се включват и хора като теб. Винаги има с какво да помогнеш и не само ти. Според мен и други колеги тук е добре да са мааалко по-умерени и търпеливи ;)

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 21:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Naskohondata1 написа:
vinoirakia написа:
Разлика между магазинното и виното правено в домашни условия - 5 години учене и поне 5 години стаж с 5 бели и 5 червени сорта.

Голяма философия,няма що...ако има нещо да кажеш,кажи го,ако ли пък не,не гледай с учителски поглед.Тук сме се събрали да споделяме информация,а не да си показваме дипломите

Flanker, прав си,но защо професионалистите във този форум много рядко с недомлъвки,или почти никога не подават ръка на удавника...без да искам се сещам за отговора,а той е в българската ни черта.Например Аз разбирам от коли и по други форуми гледам как профитата помагат на всеки,стига въпросите да не са за 1 клас :) Та и тук така...ако е елементарен въпроса,нека да е игнориран,но тази тема е подмината,както и една друга моя такава...
П.с пак си заставам твърдо зад по горното ми мнение,Админа ако счете,че съм оплескам темата,нека да ми изтрие мнението


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 21:56 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Нека пък не фъркат толкова "профитата" до продуктите им почти всеки има достъп...
Ако казват нещо нека се обосноват,колкото и сложно да е мисля ,че ще се осмисли па макар и не на първи прочит.
Повечето тук са учили поне пет години и са работили по повече години в сфери никак не леки...таа айде по-леко с тежкия и неразбираем материал
Съмнявам се, че някой от т.н. профита визирам ВИРакия може да каже нещо по темата конкретно (виж първия пост)
в Коша и туй то.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 22:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2009, 17:51
Мнения: 89
Местожителство: Пловдив
Naskohondata1 написа:
... защо професионалистите във този форум много рядко с недомлъвки,или почти никога не подават ръка на удавника...

Наско, аз се занимавам със софтуер и хардуер. Имам моменти вечер, в които като погледна компютър и ми се драйфа... Допускам, че и с професионалистите тук е така. Когато загубиш цял един ден за да убедиш незнаещия, че в негов интерес е да изпълни определени процедури, когато той се заинати и резуртата от работата е ... предпочитам да не използувам някоя думичка, вечер най-малко имаш желание за професионални разговори.
Може и да греша, но така разбирам нещата. А и опитът ми от времето прекарано във форума показва, че когато и да потърсиш съвет, съдействие от колега чрез ЛС, винаги имаш рамо насреща.

_________________
За добрият рибар, лошо време, силна ракия и зла жена - няма.
C2H5OH - сипи 2, ха още 5... охааааааааааа...:-)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2013, 16:20 
Offline

Регистриран на: 17 Яну 2010, 16:27
Мнения: 81
" ... защо професионалистите във този форум много рядко с недомлъвки,или почти никога не подават ръка на удавника...

Наско, аз се занимавам със софтуер и хардуер. Имам моменти вечер, в които като погледна компютър и ми се драйфа... Допускам, че и с професионалистите тук е така. Когато загубиш цял един ден за да убедиш незнаещия, че в негов интерес е да изпълни определени процедури, когато той се заинати и резуртата от работата е ... предпочитам да не използувам някоя думичка, вечер най-малко имаш желание за професионални разговори.
Може и да греша, но така разбирам нещата. А и опитът ми от времето прекарано във форума показва, че когато и да потърсиш съвет, съдействие от колега чрез ЛС, винаги имаш рамо насреща. "

:prost: :prost2: :respekt: :2thumbs: :thumbs1: :respekt: :2thumbs: :prost: :respekt:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2013, 16:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
ihp написа:
А и опитът ми от времето прекарано във форума показва, че когато и да потърсиш съвет, съдействие от колега чрез ЛС, винаги имаш рамо насреща.

А не е ли по уморително за "профитата", да отговарят на сума ти ЛС (и то на един и същи въпрос), вместо да напишат едно мнение и всички нуждаещи се да го видят. ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2013, 17:56 
Offline

Регистриран на: 17 Яну 2010, 16:27
Мнения: 81
Какво вижда нормален човек, който отвори тази тема:
Някой си отворил една бутилка вино, изпил я и видял НАЛЕП отвътре. Направил една снимка, от която НИЩО не се вижда и разбира. И пита - Защо винпромските вина нямат.
А това , че има винпромски вина, където пише , че е възможна поява на утайка означава , че малко се пие в тая държава.
Каква консистенция/твърд, кристали, мазно/ има този НАЛЕП - не се разбира, за да се отговори. Само се разбира , че е е направено всичко възможно правилно , за да не се появи въпросният налеп.
Когато се пита конкретно и обосновано може да се отговори по същия начин.
Все едно в автофорум да питаш "Нещо ми тропа отдолу, ама колата излиза от ремонт" - ама от къде тропа,от какъв ремонт и т.н. не е ясно. Омръзна ми да :wallbash: :datz:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2013, 20:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Ясно е ,че четем отгоре отгоре...
Ясна е снимката и е видно за какво се пита
Ясно е написано ,но някой трябва да чете...
ilu6a написа:
имам и филтрирани вина с SDL 193 май беше не помня...
тартаратна утайка не е...през студ е минало виното, няма кристали в бутилката-бяха се образували достатъчно в неръждавейката.За калциевата утайка нищо не знам- пропускам я като възможност тъй като гроздето не винаги е купувано от един и същи масив...

Ето още в потвърждение на това ,че горния пост на vinoirakia е писан от скука...или неразбиране на проблема (по-вероятно)
ilu6a написа:
Не знам дали е багрилна материя,виното си беше с чудесен и наситен цвят ,но от друга страна този налеп се отстранява доста трудно от бутилката...само по механичен път

Никъде не съм писал ,че съм се борил за предовратяване на въпросния налеп...
Да не говорим,няколко поста по надолу съм писал ,че съм срещнал и подобно от магазина...при това не само от бг магазин...и за мен темата беше изчерпана...
ilu6a написа:
За бутилка Ротшилд Сира 2006,Сира 2008 Копола и едно не толкова известно на пазара бг вино но за мен качествено Трифоноф 2008 Каберне Премиум Оук...на винарска изба "Песен"
Та-всичките имаха такива налепи..
Явно ако стоят в легнало положение този момент е по ясно видим...
Темата май няма да има развитие...

Моля ако някой нещо ще пише(vinoirakia) конкретно по тази тема...нека прочете предишните постове с малко внимание...и тогава да дава "компетентно "мнение.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2013, 21:11 
Offline

Регистриран на: 17 Яну 2010, 16:27
Мнения: 81
Сутринта колата не запали.
Купих нов акумулатор и пак не запали.
Утре ще сменя свещите
Дали ще запали, а?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима