Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 18:25

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2013, 23:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
Мен спецялно, миналатата година ме изпържиха на Дружба с минус 25 % от теглото.По- миналата взех от Карабунар.Беше поне 10% по- тежко отколкото го платих.Мереха го на някакъв стар кантар(с топуз, останал още от турската бунта) , ама за тях беше по -важно да не ме прецакат, затова не придиряха за половин - едно кило.Как обаче стой въпроса с транспорта ? Някакви документи трябва ли да имаш? Ако някой знае - нека да ни светне.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2013, 12:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Ако някой търси качествено мерло с много захар за Пловдивския регион. Проверено от миналата година. Лозето е в Татарево. На баир, не се полива, но въпреки това става сочно и дава мн. добър рандеман. Хората са от Поповица. Ситуацията в момента. Количество над 2 т. Захарност над 27%, цена 60 ст. 0888981085
п.п. Аз имам количества от минали реколти и тая година пропускам червеното.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2013, 18:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
Мерло - 85 ст Памид - 75 ст на пътя след Илиянци. Памида е със захарност 26% мерлото не знам. С рефрактометър лично видях цифрата. Някой има ли инфо от Люлинския пазар за цени?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2013, 21:21 
Online
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 247
Местожителство: София
Здравейте,
След много четене колко е добра реколтата тази година ми се ще да направя ракия от бяло грозде - Перла, Мускат, Тамянка, но не мога да намеря материал. Ще бъда много радостень ако някой даде реална информация за посочените сортове и къде може да се купи 150-200кг. от София до Плевен, Ловеч, евентуално В.Търново.
В София в борсата Дружба в продаваха само гръцко грозде по 1лв.
:prost:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2013, 21:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
Orel написа:
Здравейте,
След много четене колко е добра реколтата тази година ми се ще да направя ракия от бяло грозде - Перла, Мускат, Тамянка, но не мога да намеря материал. Ще бъда много радостень ако някой даде реална информация за посочените сортове и къде може да се купи 150-200кг. от София до Плевен, Ловеч, евентуално В.Търново.
В София в борсата Дружба в продаваха само гръцко грозде по 1лв.
:prost:

Плевен, кайлъшки мискет 80ст 24%, наслада 70 ст 26%. мерил съм ги лично.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2013, 22:08 
Online
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 247
Местожителство: София
Мони, дай малко по-вече информация къде в Плевен има посочените сортове, някакъв телефон.
Благодаря и :prost:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2013, 23:24 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Чета захарности...и то няма думи...
Какъв е този памид,каква е тази наслада -то десертен сорт...максимум 20%...то мерло над 27%,а няма 15 септември ,Мискет на 24..
С две думи Памид на 26%(ако беше нямаше да се прави трапезно вино от него) просто няма...освен ако не е на стафиди,а той не и т.н и т.н....
При мен памида ще е 60ст ,захарноста предполагам ще е 20-21% на 14 септември.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2013, 09:49 
Offline

Регистриран на: 03 Окт 2009, 11:40
Мнения: 74
Местожителство: Казанлък
Вчера вечер ми донесоха мостра мерло от региона на Любимец .Измерена захарност 25.2 , Ph - 3.45


Последна промяна mineff на 10 Сеп 2013, 14:29, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2013, 14:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
ilu6a написа:
Чета захарности...и то няма думи...
Какъв е този памид,каква е тази наслада -то десертен сорт...максимум 20%...то мерло над 27%,а няма 15 септември ,Мискет на 24..
С две думи Памид на 26%(ако беше нямаше да се прави трапезно вино от него) просто няма...освен ако не е на стафиди,а той не и т.н и т.н....
При мен памида ще е 60ст ,захарноста предполагам ще е 20-21% на 14 септември.

Подкрепям напълно, някой сериозно се улива . Търгашите на грозде задминаха биологичните възможностите на сортовете 1 месец преди нормалната им беритба, което е безумие.

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2013, 14:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
А дали последните 2 години не са изключение заради сушата? Проверено лично: за миналата година - каберне 26% края август, мерло 27% началото на септември. Средният добив беше много по-нисък, а на много места беше изсъхнало. За тази година - тамянка 27% началото на септември.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2013, 17:26 
Offline

Регистриран на: 07 Сеп 2012, 14:37
Мнения: 2
Сувиньон блан на 75ст, Рубин на 80ст.
Цените са актуални и в момента за района на Пловдив/Белащица.
Рубина е около 23% захар а Сувиньон Блан около 21%.
Разбира се всичко е относително защото захарността меря със най-ефтините прибори.
Важното е че открихме сезона на бидоните и каците :prost:
п.с. Очаквам с нетърпение и Мавруда който засега е далече от очакванията ми, но след месец можеби ще му дойде реда и на него ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2013, 20:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Ное 2012, 16:59
Мнения: 13
Търси се наличен рубин около 400-450кг до 200км от София


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2013, 23:03 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
бай Танас написа:
А дали последните 2 години не са изключение заради сушата? Проверено лично: за миналата година - каберне 26% края август, мерло 27% началото на септември. Средният добив беше много по-нисък, а на много места беше изсъхнало. За тази година - тамянка 27% началото на септември.

С какъв рефрактометър проверявате.?
basista това за Рубина...много е ниско...буквално е кисел на 23% при този сорт 25% е число лесно достижимо още повече в години като тази.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2013, 00:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Аз ползвам такъв ареометър ALLA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2013, 09:07 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
за региона около Ямбол бял и червен мискет 0,65 лв захарност в момента 19 в добро състояние е гроздето без нагниване и болести ,кабернето за сега също е добро захарност 24 към момента .
муската по нашият регион беше на цена от 1 лв за захарност чавам 26/27 но моят и тази и миналата година беше 21 не знам защо моят ли е малко другите ли лъжат .


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: dimm44, zicfrid и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима