Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 22:01

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2013, 15:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Май 2013, 23:39
Мнения: 4
Здравейте, от доста време ме мъчи един въпрос - с какво е най-добре да се затискат джибрите, след като виното преври.

И преди да започнем в типичен БГ-форум стил, нека уточня, че съм новак във форума, но не и в правенете и пиенето на ракия и вино :sauf:

Правил съм вино и по двата метода - като го източа и оставя в друг съд, или като просто затисна всичко и го оставя вътре - зърна, чепки, всичко на 100%. И в двата варианта става чудесно вино, така че технологията сега не е на дневен ред :)

Тъй като старите инструменти вече се амортизираха, седнах да помисля над нещо ново. Първо в главата ми изниква скара от дъски, скована с гвоздеи, но го отхвърлих поради причината, че метала се окислява бързо и може да промени/развали вкуса на виното. После си мисля за някакви пластмасови плоскости, но там също имам своите съмнения.

Последно проучвам варианта за нещо сглобяемо само от дърво (чисто, не разни пресовани стърготини), и с удоволствие бих разгледал варианти, ако някой се е занимавал по-обстойно с това.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2013, 15:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Юли 2013, 19:22
Мнения: 16
Местожителство: Русе
viewtopic.php?f=10&t=1825


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: letajanta и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима