Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 12:27

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2013, 11:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2013, 10:48
Мнения: 3
Местожителство: Казанлък
Здравейте ситуацията е следната ще правя вино с дрожди намерих необходимите материали (литературни) и споделих с баща ми, и той така реши да го прави. 18.09 привечер ронкане и смачкване на гроздето, добавяне на метабисулфит, подготовка на дрождите (Ванков ), и добавяне след 2:30 минути (въпреки че не са биле шупнали) , след няколко часа са го разбъркали материала. На другата сутрин никакви признаци на ферментация изчакал е до след обяд и е купил други дрожди (не на Ванков защото и без това магазина е бил затворен) комплект с активатор за бели и червени вина забъркал е новите дрожди по описаният начин на опаковката но пак не са шупнали, но той ги е добавил.След това му разясних, че дрождите трябва да шупнат хубаво преди да ги сложи.
До тук с бялото вино, след обяд е смачкал червеното грозде и по същият начин сулфатизирал Активирал дрождите този път шупнали както трябва и ги е добавил в ширата. Крайният резултат при бялото вино продължава да не се забелязва ферментация, а червено вече е започнало.
Какво може да направим с бялото виното да добавим ли още един път дрожди или ще ме посъветвате друго.
Забравих да спомена захарността на бялото вино е започнала да намалява (някъде бях срещнал че това е признак на ферментация).

Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2013, 11:28 
Online
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Каква е дозата на КМБС която сте сложили в бялото и червеното вино?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2013, 11:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2013, 10:48
Мнения: 3
Местожителство: Казанлък
65 кг бяло грозде 8 грама КМБС (изхождах от данните който бях събрал преди това 100кг грозде 12 гр КМБС )


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2013, 22:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2013, 10:48
Мнения: 3
Местожителство: Казанлък
Всичко е наред ферментацията е започнла.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима