Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 26 Сеп 2017, 01:53 Дата и час: 26 Сеп 2017, 01:53

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2013, 12:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Ное 2010, 11:31
Мнения: 99
Като прегледах какво пише на опаковката - 17-25 градуса, а при мен с термо одеалото на най малката степен е 28 градуса... Ако кажете че е проблем, ще го откопчая отгоре за да се охлажда, но чакам специалистите да се изкажат...

[quote-borisgp]Попитай ВикторВи[/quote] Виктор ВТ - от Велико Търново

_________________
victoryvt написа:
Извод : Уискито е най-евтината ракия.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2013, 12:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Ти термометър нямаш ли бе момче :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2013, 12:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Ное 2010, 11:31
Мнения: 99
Имам и измервам ежедневно... В горната част на бидона е 28, в долната 26...

_________________
victoryvt написа:
Извод : Уискито е най-евтината ракия.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2013, 12:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Срещнах една комшийка и рекох да я изпитам кво разбира от вино , гледам че прави някакво в мазето , и ето какво ми отговори :D



" Първо не мога да разбера защо ще слагаш бактерии за ЯМКферметтацията. В северна Б-я тя почти никога не протича и затова вината са по-силни и резливи. Всъщност протича но при домашни условия това се случва чак на пролет при затопляне на времето..."

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2013, 13:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
На мен един незнаен технолог ми препоръча да посаждам бактериите след приключване на тихата ферментация, от части Янков твърди същото, чудя се как да подходя тази година. Но като се има в предвид и температурите как ще са след един месец в избата....


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2013, 09:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:25
Мнения: 61
Местожителство: ПЛЕВЕН
borisgp написа:

... Мисля, че теми като ЯМКФ, Сулфитиране, Технология на вино производството, Специализирана литература трябва да седят залепени най отгоре залепени като систематизирана информация ще спестят доста. .....


Категорично !!!
Сега се ровим, като прасета в тикви, та да пос'берем оттук-оттам нещичко и се губи много време.
Систематизиране по теми и в един раздел.

Въпроса е ... КОЙ ще го направи ?

_________________
„Важното е, не да създадем нещо за напиване, а да сътворим напитка, на която ще се наслаждаваме напивайки се !” Бай Илия Илиев®


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2013, 13:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Ами форума не е наш, но съм сигурен, че ще се намерят няколко доброволци по всяка тема и накрая материала да бъде редактиран от модератора.

Смятам, че в повечето случаи посаждането на бактериите при 2-3 % процента остатъчна захар при днешните бързи дрожди е равносилно на масово убийство на бактерии.......


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2013, 18:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:25
Мнения: 61
Местожителство: ПЛЕВЕН
Току-що прочетох какво думат франсетата по нЕкои въпроси за "пръцкащо-акащите" буболечки:

http://www.ekohran.com/imgpool/file1315066026.pdf
http://www.ekohran.com/imgpool/file1315066133.pdf
http://www.ekohran.com/imgpool/file1315064987.pdf

_________________
„Важното е, не да създадем нещо за напиване, а да сътворим напитка, на която ще се наслаждаваме напивайки се !” Бай Илия Илиев®


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2013, 23:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Авг 2013, 15:59
Мнения: 41
Местожителство: София
Благодаря на bulgarinut57 :gott:.
Кратко и ясно без лично мнение и изкривявания. А уж четох там :datz:
С удоволстве бих прочел и други оригинали, ако няко има инфо да не се стиска, а да поства :buch:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2013, 00:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:25
Мнения: 61
Местожителство: ПЛЕВЕН
necco, на лични ти качих линкове за "четива".

_________________
„Важното е, не да създадем нещо за напиване, а да сътворим напитка, на която ще се наслаждаваме напивайки се !” Бай Илия Илиев®


Върнете се в началото
  
 
 [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: GunGod и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима