Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 23:17

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2013, 13:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
Ако може аз да отговоря.
Никога няма да се разбие този мит за ферментацията, справка последните 10 теми. Пита се за абсолютно едно и също и навсякъде се споменава тиха,бурна и т.н Повечето хора ги мързи да прочетат или по-скоро си мислят, че ако питат за своя проблем конкретно ще излезе нещо друго, което не е дискутирано досега.
Хора бъдете малко по търпеливи, попрочитайте старите теми, почти за всеки въпрос има отговор. Вино не става за 1 седмица време и едно откаляване. Иска се малко търпение.
Ай със здраве

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2013, 22:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2013, 13:56
Мнения: 9
Благодаря на боговете на виното, че удостоиха с внимание скромната ми тема!
Моля, оставете нас нищожествата да гадаем тайните Ви, без да се налага да ни отговаряте!
"Ай със здраве"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2013, 23:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
:lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2013, 10:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Комшу, недей се ядосва.
Както описваш какво си направил - не се вижда грешки да си допуснал.
Освен че е започнало цветясване, което малко ме съмнява, ама ти казваш - пелена, ако е като ципа и се рапада на малки парченца и после като гребнеш отгоре в чашата ти има все едно ... едър пърхут - това е цветясването.
Лекува се със сулфитиране и премахване на тая ципа механично, което ти си направил вече.
Дай едно измерване със захаромера - ако показва под 0-та, няма какво да се чудиш и да го чакаш.
Сулфитирай, откалявай, ако трябва бистри и го затваряй някъде без много въздух.
За белите вина ЯМКФ не е задължителна, а и след като имаш цветясване - вече нама и как да стане.

Правилно си поддържал температурата 20гр. с цел да се извърши ЯМКФ, откъде са ти дошли оцетните бактерии е мистерия обаче.
За следващия опит - или подсигури воден клапан още в началния стадий на ферментацията или след като откалиш - пълни съда до горе и дръж пак на клапан или направо затваряй добре.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: numitori83, slaw и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима