Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 00:55

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2015, 11:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2014, 10:03
Мнения: 19
Пробих капачките и го оставих на воден клапан.На една туба 2.5 литра съм завил капачката хлабаво и при нея за 3 дни миризмата осезателно е намаляла.Ще изчакам една седмица да се утай и ще преточа с широк достъп на кислород.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2016, 19:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Дек 2015, 08:55
Мнения: 3
Здравейте,
И аз да се включа с някой въпрос. Вече писах в общия форум за една неспираща тиха ферментация.
200 кг мерло заложено на 03.10.15 в хромникелов съд за 21 дена, източено в две 54 л. дамаджани. Едната ферментира, виномера отчете 0° и вече е изпита на 2/3, но другата има сладост. При пускане на виномер показва около 5% захарност.Паднаха температурите и ферментацията спря. Затоплих материала до 25°С, но ферментация не тръгна. Никога не е късно да го сваря на ракия, но ми се искаше да го изпия като вино. Накрая реших да купя дрожди и активатор и да възбудя наново ферментация. Грешно или не - речено, сторено. Загрях отново материала сложих дрожди и след 24 часа активатор. Преместих дамаджаната в спалнята на температура 23°С. Вече една седмица има пяна, а водния клапан не мърда. Не виждам и мехурчета да се качват нагоре. Снощи не издържах, изтеглих 100 мл. и пуснах виномера - отново 5% захарност.
Някакви идеи?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2016, 20:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 684
Преместих дамаджаната в спалнята

Що в спалнята,бре! За там жена нямаш ли!..............Да пробваш захарността :lachtot: ,не за друго! ;)

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2016, 20:39 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 566
Местожителство: София
Руен написа:
Здравейте...
Преместих дамаджаната на температура 23°С. Вече една седмица има пяна, а водния клапан не мърда. Не виждам и мехурчета да се качват нагоре. Снощи не издържах, изтеглих 100 мл. и пуснах виномера - отново 5% захарност.
Някакви идеи?


(vtv, що не се коригираш... :aspirin:

Колега Руен, според мен това е единствения начин да рестартираш спряла ферментация. Т.е. съвета ми би бил точно в тази последователност.
Факта, че има пяна говори за ферментация. Е, ще бъде по-бавно, но ще стане.
Явно клапана не ти е уплътнен добре, за да не бълбука. Провери го.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2016, 21:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 684
Коригирах се, :klugscheisser: ,но чак след обед! Это шутка! :stock2:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима