Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Юни 2018, 09:45 Дата и час: 20 Юни 2018, 09:45

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 142 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2017, 09:42 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6936
Местожителство: София
Нормално е ...тоест случва се.
Този момент се отстранява с преточване,а в твоя случай просто с разтръскване на бутилката и отваряне да излезе отделилия се СО2.
Разбира се това се прави ,когато си убеден, че няма повече ферментация.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2017, 12:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2008, 20:15
Мнения: 187
Местожителство: Sofia
Georgiev написа:
Така постоя около две седмици и го преточих в по-малка 10л. туба, като си отделих литър за пиене. Отделиха се сериозно количество утайки. Виното на вкус, мирис, цвят е супер (като за такава импровизация), но има лека газировка. Реших че е нормално и му трябва време. След още
седмица-две повторих процедурата. Преточих го в 6л. туба като пак си отделих за пиене и изхвърлих утайки. Виното е съвсем бистро вече, но газировката си я имаше още.

При откаляване трябва да се осигури широк достъп на виното до въздух, за да се освобождава от отделилия се при ферментацията СО2. Нищо не си прецакал. Прехвърли го няколко пъти от туба в туба.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2017, 12:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 619
Местожителство: Берлин
И на малко по - топличко отколкото е било!!!Едно вино- на студено, така ме мъчи с претакане, лашкане, че щях вакум помпа да купувам -като го изкарах на по-топло стана работата!

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2017, 13:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Сеп 2017, 08:21
Мнения: 68
Еййй...големи сте :cooler: :zauf2: ... върнахте ме в играта :megagrin:
Благодаря за съдействието, иначе температурата е сравнително постоянни 16-18 градуса /мазе/.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2018, 09:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Май 2017, 10:37
Мнения: 3
Здравейте колеги,
миналата есен сложих 100 кг. мерло и 100 кг маврут със захарност 22. Около 20 ден след бурната ферментация източих сока ,който беше спаднал на около 5 захарност.Затворих го под воден клапан след като му сложих серниста,че бях пропуснал първоначално.
Започна тихата ферментация но застудя ,температурата в мазето спадна и ферментацията спря.
Сега все още си сладни доволно но и от както се стопли времето започна пак да балбука.
Ще се получи ли виното според вас и ако не какво бихте ме посъветвали да направя?
Благодаря!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2018, 09:48 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6936
Местожителство: София
[quote="shrike" след като му сложих серниста,че бях пропуснал първоначално.
[/quote]
Ето тук е грешката ти.
След това нищо не е започнало.С добавянето на серниста си прекъснал ферментацията.
Можеш да пробваш да добавиш дрожди за трудна и спряла ферментация..но няма гаранция ,че след толкова време нещата ще тръгнат в правилната посока.
Моя съвет е да го превариш,а до година не сулфитирай по време на ферментация.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2018, 10:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Май 2017, 10:37
Мнения: 3
Така и ще направя. Благодаря за съвета! Явно това бълбукане сега не е следствие на правилния процес.Поздрави!


Върнете се в началото
  
 
 [ 142 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима