Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 18:44

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 13:45 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
няма да е проблем.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 14:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 354
Това и чаках :D
Спестих още 20лв за зимни гуми :idea:
:prost2:

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 15:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Споко,бе човек :) http://i1173.photobucket.com/albums/r58 ... 40df1e.jpg вижда се на дамаджаната вляво и на тази вдясно нивото...сега,ако ще стои така година....ще е проблем.Пак оказва влияние,но за това кратко време ще е недоловимо за нас консуматорите


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 15:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 354
:) Каква година?! :)
Едва ще го чакам да стане и до пролетта ще съм "оправдал" тези стотина литра.
С помощта на приятели, разбира се....
Че както надобрях напоследък в занаята (благодарение на форума!), жената взе да ми се углежда да не стана :saufen:

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 20:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Ное 2012, 11:21
Мнения: 17
Господа, аз също съм на етап тиха ферментация. На столитров бидон съм сложил S-образен клапан, но нещо не функционира. Уплътних със солидно количество тесто. Температурата е 15-16 градуса. Друга част от течността е в една дамаджанка и там отделянето на газове си върви добре. Също съм уплътнил с тесто. Лошо уплътняване на бидона ли би следвало да е причината? Дайте някакъв акъл как да го уплътня. Бидонът няма гумено уплътнение на капака. Просто няколко издатини на капака, които се затисват под няколко по-големи издатини на гърлото. Дори не е цялостна резба за навиване. Как да го уплътня по-надеждно?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 21:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2013, 12:59
Мнения: 158
Местожителство: Враца
Ако имаш болкит- разпределяш тънък слой там където ляга долния ръб на капака към дебелото на бидона и завиваш здраво без повече да натискаш с пръсти- може да загладиш след време.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 22:57 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
бате Крум написа:
. Уплътних със солидно количество тесто.

Как с тесто???????????Нали по този начин предоставяш чудесна среда за развитие на всякакви бактерии???????

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2013, 08:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Ное 2012, 11:21
Мнения: 17
Ilu6a, какво да ти кажа... знам, че е така, но просто не знам с какво друго да уплътнявам. Миналата година действах по този начин и нямаше проблеми.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2013, 16:16 
Online
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 17:38
Мнения: 122
Аз ползвам силикон за уплътняване. Има евтини, които са по 3лв, не е малко и количеството им. Ако имаш и пистолет е още по удбно, а и не засъхва по края и може да го ползваш и следващия път.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2013, 16:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Силиконите миришат страшно много изобщо нямат място в близост до виното според мен.
И какво толкова ги уплътнявате тия бидони балончета ли чакте ???? Аз нямам нито един бидон, който като му стегна обръча или капака на винт да изпуска .... странна работа, хлябове, силикони се лепят и май всичко в търсене на тихата ферментация.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2013, 22:50 
Online
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 17:38
Мнения: 122
Е, аз го слагам само на маркучите, на бидони не съм. До сега, не ми е замирисвало изобщо, но наистина не съм слагал, в такова голямо количство. По принцип, тези евтините, не миришат като скъпите - високо качествени, където ги слагат на гарнитурите на главите на двигателите. В началото, понамирисват леко, но само докато засъхнат. Аз не искам да натрапвам мнение, тъй като не разбирам достатъчно, а просто да предложа вариант, който използвам, и с който не съм имал проблем. Става въпрос за евтините - безцветни силикони.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2013, 22:52 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Не съм в София да ви направя снимки на 300л бидон за 150лв какви дефекти има-тоест ще стане ясно за какво са тези приказки за уплатнения...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2013, 07:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2013, 14:32
Мнения: 14
Защо въобще се говори за бидони, виното не си ли иска дъбово буре. Продават се гумени тапи с дупка за шлаука за стотинки. Според мен с буре такъв проблем няма да имате, като съм наясно за каква поддръжка иска бурето. Но за маняците това е ОК.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2013, 09:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Абсолютно си прав, няма какво да се каже по този въпрос. Пластмасовите бидони са нещо отвратително, но по една или друга причина доста хора включително и аз ги използваме.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2013, 12:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Боре, не си прав за силиконите! Добри уплътнители са и за ферментация на вино и за варене на ракия.
Хим. устойчиви, термично стабилни в широк диапазон, хидрофобни са, отлична адхезия дори и към стъкло и т.н. Силиконовите уплътнители са одобрени за ХВП.
Еднокомпонентните се водят ацетатно-втвърдяващи, затова миришат, докато наберат якост. После няма проблем. Акваристите ще потвърдят, че декоративните рибки са много чувствителни към хим. замърсявания. Но ацетатен силикон масово се използва за аквариуми.
На пазара вече има и двукомпонентни силикони. Течни са, много добре разливат, могат да се излеят и да вулканизират в открита форма - идеални за изработка на уплътнители.
П.П. Има и силиконови формички за печене на сладкиши ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: dimm44, nipresi, zicfrid и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима