Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 14:24

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2013, 08:31 
Offline

Регистриран на: 04 Окт 2013, 08:12
Мнения: 1
Здравейте! Искам да попитам нещо относно технологията за вино - имам червена шара, която е на 15 дни и бяла, която е на 3 дни и се чудя дали ако ги смеся ще вкиснат? Бих бил благодарен ако някой може да ми отговори! Благодаря предварително! :thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2013, 11:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
Червената шира само самоток ли е без люспи?Нищо не казваш на какъв етап е ферментацията,сулфитирал ли си,дрожди пося ли,мери ли захарност?
Ако червеното е ферментирало за 15 дни,мисля,че ще се объркат нещата.Ще добавиш неферментирала мъст във вече почти готово вино.Но не съм сигурен,нека и други да кажат.Защо ти е въобще да ги смесваш!?
Иначе няма от какво да вкиснат,ако не се е появила някаква болест.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима