Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 00:50

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сулфитиране.
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2013, 13:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Търсих стара тема да използвам ама нямаше. Ще сулфитирам с калиев метабисулфит, въпреки че е непрепоръчително, дрожди няма да се посяват.......
Абе въпроса се е, че искам да сулфитирам гроздовата каша веднага след като излезне от мелачката и се чудя как да стане на порции или .... та ако имате готов метод и имате желание да го споделите моля?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сулфитиране.
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2013, 15:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Гледах, четох, мислих и накрая не можах да се сдържа...
:shock: Отделяш количеството, което си определил за правилно в едно бурканче и докато мелиш го поръсваш като със солчица отгоре на мелачката :group3g:. Накрая, за да компенсираш излетелия вече серен двуокис шибаш по една препълнена супена лъжица с връх на 100 кг. мъст и изпиваш една бира двуцевка, за да компенсираш натравянето дето си поел докато си мелил и всичко е наред...
След т`ва палиш една свещ, за да повишиш температурата в помещението и хвърляш една молитва най-правилната дрожда да се пръкне, да си остърже там пектина и какво беше там белким вземе да пр.цне и да продуцира и други такива, че да излезе едно уникално вино.
Ох и забравих - ензима може да го омесиш с КМБС-то да не губиш време за действието му и така да ти пусне повече сок.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сулфитиране.
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2013, 16:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
Е сега, това беше у кръчмата.Ако трябва да си намираме кусур за всичко, къде ще му излезе края.Верно в последните часове пиша по всякакви теми,ама чакам казана да потече, сам съм ,само с вас и компа , така че ми е простено.Даите да дадем другари,викаха едно време.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сулфитиране.
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2013, 19:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
stefannankov написа:
Гледах, четох, мислих и накрая не можах да се сдържа...
:shock: Отделяш количеството, което си определил за правилно в едно бурканче и докато мелиш го поръсваш като със солчица отгоре на мелачката :group3g:. Накрая, за да компенсираш излетелия вече серен двуокис шибаш по една препълнена супена лъжица с връх на 100 кг. мъст и изпиваш една бира двуцевка, за да компенсираш натравянето дето си поел докато си мелил и всичко е наред...
След т`ва палиш една свещ, за да повишиш температурата в помещението и хвърляш една молитва най-правилната дрожда да се пръкне, да си остърже там пектина и какво беше там белким вземе да пр.цне и да продуцира и други такива, че да излезе едно уникално вино.
Ох и забравих - ензима може да го омесиш с КМБС-то да не губиш време за действието му и така да ти пусне повече сок.

:lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сулфитиране.
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2013, 19:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Ето това е нивото във форума ..... задаваш един по различен въпрос и ако не е Вино и Ракия или Илия само те гледат с разширени очи :)
Пийте си посредствените вина и дерзайте аз напускам този форум за следващите 20 мин., че ще приготвям уникална пица прошуто на много високо ниво


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сулфитиране.
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2013, 19:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
"Не си създавай кумири"- това е от една книга...в която има нещо и за виното.Там пише ,че Бог е направил от водата вино,и то заради една сватба, ама нашите магьосници от някои фирми са го надминали.Като гледам какво те е съветвал един от твоите кумири- нищо чудно че си дал напразно пари за ЯМКФ бактерии. :lachtot:Ама сърди се на Мони Барона. Той ни заостри вниманието по въпроса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сулфитиране.
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2013, 22:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Борисе,
Каквото посееш такова ще пожънеш...
Не може на единия ден да недоволстваш за въпроси от А и Б-то, да се опитваш да коментираш "тънкостите" и "напредничавите въпроси" за едно "уникално вино" и след това да задаваш въпрос за сулфитирането, който е дискутиран многократно във форума и по - прост дори от това как се засаждат дрожди...
Затова взех поста ти за подбив и така съм ти отговорил - шеговито...
А уникална пица за 20 мин. не се приготвя, но това е тема за друг подфорум, освен ако критерия ти за "пица" е твърде занижен...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сулфитиране.
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2013, 09:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Ако знаеше какъв е смисъла на сулфитирането щеше да разбереш и какво точно ппитам.
Ако ми дадеш линк, в който е дискутиран някога в този форум точно варианта за който питам мисля че доста ясно съм попитал, ще се извиня на всички вас диви дрожди, които сте превзели форума заради малките дози серен диоксит внасяни от модератора и ще напусна форума с мир и смирение.
Учителите тук в няколкото статии които прочетох проповядват, че няма смисъл да се сулфитира ако няма да се посаждат дрожди, което е пълна глупост, но да оставим това на страна и да се концентрираме върху това, което съм написал по-горе.


ПП
За пицата: :lachtot: И пица ли ще ме учиш сега как се прави бе г-н философ, за 17 мин замесвам тестото, соса съм си го направил предварително и съм го консервирал в бурканчета, муцарелата също съм я подготвил предварително( сигурен съм че идея си нямаш какво се прави на муцарелата допълнително преди да се сложи в пицата), имам камък за печене на пица. Сега почуства ли се като пълен аматьор кажи ми честно :) :smoker:
Забравих ... не ползвам точилка и ръбчето, което остава на външния край на блата е кухо набалончета като се изпече :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сулфитиране.
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2013, 10:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
borisgp написа:
Ако знаеше какъв е смисъла на сулфитирането щеше да разбереш и какво точно ппитам.
Ако ми дадеш линк, в който е дискутиран някога в този форум точно варианта за който питам мисля че доста ясно съм попитал, ще се извиня на всички вас диви дрожди, които сте превзели форума заради малките дози серен диоксит внасяни от модератора и ще напусна форума с мир и смирение.
Учителите тук в няколкото статии които прочетох проповядват, че няма смисъл да се сулфитира ако няма да се посаждат дрожди, което е пълна глупост, но да оставим това на страна и да се концентрираме върху това, което съм написал по-горе.


ПП
За пицата: :lachtot: И пица ли ще ме учиш сега как се прави бе г-н философ, за 17 мин замесвам тестото, соса съм си го направил предварително и съм го консервирал в бурканчета, муцарелата също съм я подготвил предварително( сигурен съм че идея си нямаш какво се прави на муцарелата допълнително преди да се сложи в пицата), имам камък за печене на пица. Сега почуства ли се като пълен аматьор кажи ми честно :) :smoker:
Забравих ... не ползвам точилка и ръбчето, което остава на външния край на блата е кухо набалончета като се изпече :lachtot:

Понеже знам че ще го изтриеш, го копнах за всеки случаи.
темата е за кръчмата маи..... Заедно с това :D
stefannankov написа:
Борисе,
Каквото посееш такова ще пожънеш...
Не може на единия ден да недоволстваш за въпроси от А и Б-то, да се опитваш да коментираш "тънкостите" и "напредничавите въпроси" за едно "уникално вино" и след това да задаваш въпрос за сулфитирането, който е дискутиран многократно във форума и по - прост дори от това как се засаждат дрожди...
Затова взех поста ти за подбив и така съм ти отговорил - шеговито...
А уникална пица за 20 мин. не се приготвя, но това е тема за друг подфорум, освен ако критерия ти за "пица" е твърде занижен...

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: teodor_first и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима