Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 18:05

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2013, 19:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
Щом още има захарност,а сте го източили на 10-тия,значи бурната не е приключила на 10-тия ден.А при каква захарност сте го източили!?!?... :? Дрождите на Ванков са доста бавни при ниски температури.Най-вероятно има забавена или направо прекъснала бурна ферментация,която тече в момента и още сте далеч от "тихата"...
Пробвай да затоплиш отвътре над 20-22гр.с шишета с топла вода...това го прилагам вече 3 години и действа безотказно...не разчитам на стайната температура и палене на свещи в църквата ;)
Тази година при захарност 25/26 с дрожди на Ванков бурната при мен приключи за около 15 дни,но при темп. над 20гр.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2013, 19:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2013, 21:56
Мнения: 17
Това му предложих и аз виното не е мое,да прибере виното на топло и да го затопли,а каква захарност е имало по време на източване от джибрите никой не знае,не я е замервал.И аз не паля свещи и да чакам виното да стане,обаче има и такива хора,които не го следят и се получават такива ситуации.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2013, 10:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Една нова система за справяне с вино, което цитирам "не иска да преври".
В събота се запознах с тази нова система ако може някой да ми я обясни благодаря предварително.
Значи като не иска да преври виното му хвърляш една лопата жар от печката и това гаси ферментацията..... човека го практикува това трета поредна година.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2013, 10:42 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Ами жарта,пепелта е с алкален характер...вероятно пада рязко киселинността и процеса се затормозява...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: spas0456 и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима