Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 09:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2013, 00:27 
Offline

Регистриран на: 05 Фев 2012, 21:42
Мнения: 1
Помощ!
Заложих в едно 200 литрово бидонче 160кг мавруд. Гроздето ми се стори молко недоузряло но нямах друг избор.
Заявих си по Интернет серниста киселина и дрожди от варненска фирма, но докато пристигнат се притесних и си купих дрожди от супера на доктор Йоткер (мая за хляб) и ги сложих.Завря и така 20 дни докато захаромера покаже 0 захарност.Виното е бистро но има възкисел вкус.Сега съм го източил в 10 литрови туби с воден клапан но не зная какво да го правя?Дали ще изчезне възкиселия вкус?Алкохола е 14,5%-ако може да се вярва на комбинирания захаромер от "левчето".Как да премахна киселият вкус? И ще стане ли на оцет?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2013, 20:43 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 12:49
Мнения: 91
Като го смачка колко му беше захарността?
И втори въпрос- защо не си пусна тема още след смачването за да ти помагат форумните професори преди да стане някой резил?ПУ-ПУ дано всичко мине точно. Пиши стъпка по стъпка какви си ги забъркал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 09:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Захаромер дето показва алкохол е афиф работа, ама ако алкохола действително е 14,5 то изходната захарност трябва да е била над 26%, което много не ми се вярва за мавруд по това време...
Калциев карбонат за откисляване има в агроаптеките и Кауфланд, откъдето междувпрочем е можело и да си купиш въпросните "поръчани" от теб по интернет консумативи.
Ако само киселините са му кусур изчакай още поне месец, да се отдели малко винена киселина. После замрази в хладилник да видиш още колко ще се отдели и тогава чак откислявай. За мен това е най-правилно за момента.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 14:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
misho777_7 написа:
Помощ!
Заложих в едно 200 литрово бидонче 160кг мавруд. Гроздето ми се стори молко недоузряло но нямах друг избор.
Заявих си по Интернет серниста киселина и дрожди от варненска фирма, но докато пристигнат се притесних и си купих дрожди от супера на доктор Йоткер (мая за хляб) и ги сложих.Завря и така 20 дни докато захаромера покаже 0 захарност.Виното е бистро но има възкисел вкус.Сега съм го източил в 10 литрови туби с воден клапан но не зная какво да го правя?Дали ще изчезне възкиселия вкус?Алкохола е 14,5%-ако може да се вярва на комбинирания захаромер от "левчето".Как да премахна киселият вкус? И ще стане ли на оцет?

Колега при 14,5% няма как да стане на оцет поне близкия месец,-изчакай
да премине ЯМКФ и тогава ще се намали "възкиселото",успех. :) ;)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима