Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 21:04

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2013, 09:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Апр 2013, 16:07
Мнения: 39
Местожителство: Шумен
borisgp написа:
... като цяло идеята да гониш михаля само със сулфитиране в търсене на чиста култура дрожди е безмислена.

Абсолютно :2thumbs:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2013, 10:04 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
Т.нар метод на въглекиселата мацерация се основава на провеждане на вътрешно-клетъчна ензимна ферментация на захарите и киселините...като в най-разпространения случай не се ползва нито сулфитиране ,нито ползване на културни дрожди.
Процеса протича в среда на СО2 под налягане...и се прилага при Божолето.
А за да стане и още по -"скандално" ще кажа,че гроздето се слага цяло без мачкане и ронкане в съдовете...като се слага скара, която да държи отцедена мъст да не контактува с целите зърна))))

Та има и такива методи,но пък те си искат и съответните съдове..

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима