Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Ное 2017, 19:27 Дата и час: 23 Ное 2017, 19:27

Часова зона: Европа/София




 [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2013, 23:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6577
Местожителство: София
цветан написа:
120 л е бидона,110 е виното

Толкова не е проблем.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 17:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Апр 2013, 15:56
Мнения: 57
ilu6a написа:
цветан написа:
120 л е бидона,110 е виното

Толкова не е проблем.

а може ли да се пие докато се бистри с бентонит


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 21:55 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6577
Местожителство: София
Ми бентонита не е отровен...но причинявайки някакво движение в течността се забавя процеса на утаяване.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2013, 15:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Сеп 2012, 12:20
Мнения: 81
Аз слагам виното във фризера за един ден,на другия вадя и размразявам,а на по следващия е бистро и с плътна утайка,която не се размътва при декантиране.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2013, 17:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Апр 2013, 15:56
Мнения: 57
ilu6a написа:
Ми бентонита не е отровен...но причинявайки някакво движение в течността се забавя процеса на утаяване.

днес за първи път го отворих,плува на повърхноста нещо цветно все едно съм сипал нафта и не мирише много добре,не мопга да преценя на какво нормално ли е


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2013, 19:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Сеп 2012, 12:20
Мнения: 81
На това му се вика цветясване на виното.Пелената е колония от оцетно кисели бактерии,би трябвало да се долавя дъх на оцет.Сулфитирай го и го прехвърли в по малки съдове без въздушно пространство,на студено място.Трябва да се примириш,че едва ли ще възбудиш повторна ферментация и да се опиташ да го спасиш преди да е станало на оцет.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2013, 20:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
цветан написа:
ilu6a написа:
Ми бентонита не е отровен...но причинявайки някакво движение в течността се забавя процеса на утаяване.

днес за първи път го отворих,плува на повърхноста нещо цветно все едно съм сипал нафта и не мирише много добре,не мопга да преценя на какво нормално ли е


По-добре качи снимки...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2013, 11:12 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6577
Местожителство: София
biohazard написа:
На това му се вика цветясване на виното.Сулфитирай ....

Недей прави нищо!!!!!!..нека първо качи снимки...
Подозирам ,че това което вижда може да е винен камък-понякога се случва кристалчета да плуват по повърхността и да паникьосват хората...
Рано е за оцетни зарази.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2013, 16:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Апр 2013, 15:56
Мнения: 57
не мога да кача снимки или по скоро няма смисъл защото го преместих от 18гр. на 0гр. и сега е по мътно от всякога,не бие на оцет просто на нещо откакто му сложих кмбс в началото но като се отточи и постои в хладилник се избистря и спира да има дъх


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2013, 16:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Мар 2013, 10:21
Мнения: 38
borisgp написа:
Ако мислиш, че виното е добро или просто искаш оценка, която неминуемоо ще ти помогне за в бъдеще запиши се ето тук за участие ако не можеш да присъстваш можеш да изпратиш бутилка. Резултатите ще бъдат публикувани и нищо чудно да си по-напред в класацията от някой именит съфорумец :megagrin:

Виното, по-добре го махай от бутилките преди да е станало на швепс :)


Как се записва човек за участие не стана ясно?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2013, 19:21 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 663
Местожителство: София
viewtopic.php?f=15&t=2651

Това има пред вид колегата.

_________________
Aз набих достатъчно пари и време в Бг производители...за да стигна до извода ,че е въпрос на много голям късмет да вземеш нещо с качество.
Ама,който има излишни пари и време...нека се опитва, то и онези хора...


_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2013, 12:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Ное 2013, 07:10
Мнения: 5
Добре след като върнах виното обратно в бидона след първото откалване му добавих бентонит така седя 12 дена до днес .Сега отгоре е бистро като сълза но на нивото на канелката е мътно. Дали въобще да го сулфитирам и бутилирам или да го почвам все пак става въпрос за около 100 литра вино и мисля че до Зарезан ще го опукаме със съседите? Дали няма да се вкисне ако си греба от горе с каничката и поема въздух дайте съвет?Просто тези финалните операции ми обягват все още но за догодина ще съм кален в боя вече.Благодаря предварително.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2013, 17:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2011, 15:48
Мнения: 149
Местожителство: Варна
Защо с едно маркуче не го прехвърлиш внимателно в бутилки от минерална вода - 10/11 литра. Постепенно ще потапяш маркучето, за да не се размътва, а последното количество в бутилка и ще откалиш отново след няколко дни. Така няма да има контакт с въздух, освен бутилката, от която се пие. Сулфитиране ако се усети неправилен развой на събитията и ако не е свършило до тогава.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2013, 19:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Сеп 2013, 16:16
Мнения: 92
Здравеите!Имам вино от трънки,което е превъзходно на вкус,но се чуства сладникаво...?Начална захарност 25пр,3 седмици в бидон и 60дни в дамаджана на воден клапан.Сега пресипахме 10литра (от 15л) и останалите 5л е много мътна утаика,която е 10см от дъното.Как мислите дали ще мога да изкарам още някои литър?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2013, 20:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Да изкараш вино от трънки е по голяма борба ,от това да изкараш вино от дюли. 25 е била началната захарност- тоест вода и захар.А дрожди?По гроздето има, ама по трънките....

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
  
 
 [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bouns и 19 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима