Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 02 Дек 2016, 20:13

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 10:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Окт 2013, 10:56
Мнения: 7
Здравейте, направих си червено вино мерло, смлях гроздето като отделих чепките, после яко бъркане докато кара бурната ферментация, но времето се застуди и като, че ли по замря малко ферментацията, но после се повишиха температурите и всичко продължи нормално. След окло 20+ дни премерих захарноста в двата бидона беше на нула а в другите два на 1 захарност, източих го от майката, като го смесих общо в два бидона и го оставих 5 дена да се откалява, след това го преместих в съд с плаващ капак за съхранение на вино, вече мина месец и нещо и виното все още има леко сладникъв вкус, как да го оправя?

_________________
http://www.lovecbg.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 11:07 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
има куп подобни теми.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 11:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Окт 2013, 10:56
Мнения: 7
ilu6a написа:
има куп подобни теми.

Прегледах 4-5 страници от темите, намерих една подобна на моята но в нея не открих отговора за мен, така, че ако може дай ми линк към темата в, която има отговор на моя въпрос.

_________________
http://www.lovecbg.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 12:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Това направих, онова направих ...
Само дето не виждам "Измерих температурата и тя е ..."
Та ако е 10гр. температурата - как да доферментират тия последни 1-2% захарност.
Мести го на топло или завий с ел.одеало или мушни вътре нагревател или стопляй периодично и те така.
Без топло няма да стане, но не му е сега времето.
Сега е времето за избистряне чрез студ на вина, които са си довършили ферментацията къде преди месец някъде.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 13:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Da допълня :) - захарноста не е 1-2% а е доста повече ареометърът показва по- малко заради спирта .
Не трябва да нагряваш и оставиш да изтива циклично , и по мойте опити при
15 градуса няма ферментация а при 17'С е едва - едва .
Трябват си 20'С .

(Мн съм горд със себе си че мога да допълня нещо казано от Виктор :gott: )

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 14:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Окт 2013, 10:56
Мнения: 7
victoryvt написа:
Това направих, онова направих ...
Само дето не виждам "Измерих температурата и тя е ..."
Та ако е 10гр. температурата - как да доферментират тия последни 1-2% захарност.
Мести го на топло или завий с ел.одеало или мушни вътре нагревател или стопляй периодично и те така.
Без топло няма да стане, но не му е сега времето.
Сега е времето за избистряне чрез студ на вина, които са си довършили ферментацията къде преди месец някъде.

Ами когато го прехвърлих в мазето беше около 15-16 градуса а сега е около 12-14 градуса, явно там ми е грешката, ами ако сега затопля до около 20 градуса дали няма да е късно за поправка? Вече се е избистрило, и трябва ли да затопля малко вино и да го върна при общото за да се възобнови ферментацията, извинявам се ако въпросите са ми смешни на някои от вас, но за втора година правя вино.

_________________
http://www.lovecbg.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 20:53 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
Какъв съд с плаващ капак ползваш?

Иначе за виното - да 20 градуса трябва, постоянна. Ако не ги постигнеш няма нищо да доферментира...

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 23:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Окт 2013, 10:56
Мнения: 7
Joro Polimera написа:
Какъв съд с плаващ капак ползваш?

Иначе за виното - да 20 градуса трябва, постоянна. Ако не ги постигнеш няма нищо да доферментира...

Ето такъв http://zlatnatabachva.com/index.php?pag ... &Itemid=54 ако линка не е подходящ нека някой мод го изтрие.

_________________
http://www.lovecbg.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013, 21:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Окт 2013, 10:56
Мнения: 7
Включих един нагревател за аквариум в съда с виното, дано помогне.

_________________
http://www.lovecbg.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013, 21:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
A - така .
Сега може да видиш как върви ферментацията , и дали се възобновява по мехурчетата на водният клапан .

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: aleka, cecoce4, dimm44, Diqn 81, irkon, lhristov и 24 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима