Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Юни 2018, 09:31 Дата и час: 20 Юни 2018, 09:31

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2016, 09:36 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6936
Местожителство: София
Tichev написа:
Ilu6a, след април месец само оцетарките можем да гоним.....

Ako не спазвате основни правила ,"оцетарките"може да ги гоните и ноември...
Иначе преди 5тия месец от направата на виното е рано да се бутилира.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2016, 14:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Окт 2016, 17:15
Мнения: 3
Ами до сега сме правили така:

Налагаме ширата (кога с чепки, кога без, зависи от обстятелството), оставяме бидоните захлупени, но не отворени за 40- 45 дни да премине ферментацията - после плътно затваряне или източване на виното от джибрите, като не ги оставям сухи. Така и не успях да накарам бащата да използва воден клапан.

След това пиене.

Но за сефте искам да бутилирам.

Може би и аз бъркам някъде / всякъде, но това го е правил бащата, той го е научил от дядо ми и другите съселяни и бих казал, че сме имали успешни винени реколти, но само за моментна употреба. :nixweiss: :? За съхранението ще ми трябва малко повече фурни хляб да ям....


Върнете се в началото
  
 
 [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима