Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 15 Дек 2017, 04:57 Дата и час: 15 Дек 2017, 04:57

Часова зона: Европа/София




 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 09:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 17:38
Мнения: 159
Прочетох на много места колко трябва да е PH на материал преди изваряване, на готово вино, на готови дестилати, но никъде на намерих колко трябва да е PH на гроздовата каша. Ще съм благодарен ако може да ми отговорите.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 11:33 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6652
Местожителство: София
в случая е добре да се говори за титруема киселинност, а тя е от 5-6 до 10 г/куб дец. при някои бели сортове за конячна дестилация....
Отнесено към Рн(това положение принципно е неправилно!!!) но в рамките на 3,5-4,5Рн...Някой химик с повече опит да ме поправи-моя се базира на сравнение на лаб.анализ и измервания с моя личен Рн метър.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 14:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 17:38
Мнения: 159
Благодаря за отговора! Зная, че трябва титруемата киселинност да се мери, но аз не мога да титрувам - поне не съм се научил още. Тъй като гроздовата ми каша е с PH 3.14, трябва поне него да вдигна. PH метъра е калиброван непосредствено преди замерването. Ниска е захарността - 16 с рефрактометър, 17 с захаромер (от 1 лев), и затова явно е толкова ниско PH(ако не греша).


Върнете се в началото
  
 
 [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима